Hová vihetjük kis kedvencünket, ha gond van a látásával?

Sajnos, az állatok nem tudnak beszélni, így azt sem tudják a gazdájuknak elmondani, ha valami probléma van a látásukkal. Ez azt jelenti, hogy csakis rajtunk, gazdikon múlik, hogy felismerjük, ha beteg a kis kedvencünk, és állatorvoshoz vigyük őt. Érdemes tudni, hogy a zöldhályog a kisállatok egyik leggyakrabban előforduló megbetegedése, ám ha időben felismerjük, akkor nem vezet majd teljes vaksághoz.

[wp_ad_camp_1]

Dr. Lévai Péter zöldhályog specialista 2001-ben diplomázott, 2003-tól pedig kifejezetten a szemészeti megbetegedésekkel foglalkozik. Szintén a 2003-as évtől dolgozik a Lőrinci Állatorvosi Rendelőben, melynek 2008 óta tulajdonosa, illetve vezetője. Szaktudását folyamatosan bővíti, mind hazai, mind pedig külföldi konferenciák állandó résztvevője.

Mindezek mellett Dr. Lévai Péter zöldhályog specialista alapító tagja, valamint alelnöke is egyben a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek fő célkitűzése a hazai állatorvosok szakmai kommunikációjának előremozdítása, valamint támogatása. 2009 óta tagja a Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Szakmai, Oktatási, Továbbképzési Bizottságának.

Zöldhályog kutyáknál
Zöldhályog kutyáknál

Az zöldhályogban szenvedő állatok gyógykezelése hosszú időn át megoldatlan volt Magyarország területén. Ennek hiányát igyekszik ma is pótolni Dr. Lévai Péter zöldhályog specialista, illetve a vezetése alatt álló intézmény, a Lőrinci Állatorvosi Rendelő. A zöldhályog az egyik legszörnyűbb betegség a kis kedvenceink körében, így ha azt észleljük, hogy csőlátása kezd lenni a kutyusunknak vagy a cicánknak, felkereshetjük Dr. Lévai Péter zöldhályog specialistát, aki az évek során szerzett tapasztalatainak köszönhetően megoldást talál a problémára. Ám, ahhoz, hogy a kezelést el tudják kezdeni, nekünk, gazdiknak kell még idejében észrevenni, ha probléma van a kutyánk látásával.

Ha azt észlelte, hogy kis kedvence nem úgy lát, ahogyan korábban, forduljon olyan állatorvoshoz, akinek a szemészet a szakterülete. Bővebb információkat a www.kutyazoldhalyog.hu internetes oldalon találhat.