Hol érdemes alkalmazni a flottamenedzsmentet?

A flottamenedzsment szó hallatán általában a legtöbbünknek a járműkövető rendszerek jutnak eszébe, ám ez mellett egy járműpark kezelése számos egyéb feladatott is megkövetel.

[wp_ad_camp_1]

Flottamenedzsment olyan új informatikai megoldásokon alapuló rendszer, amelynek segítségével lehetővé válik az adott vállalat teljes menedzselése. Olyan vállalatok esetén ajánlott a flottamenedzsment alkalmazása melyek minimum 5-10 járművel rendelkeznek. Továbbá indokolt az alkalmazásúk, ha a járművekkel elvégzett napi feladatok ellátására fordított idő meghaladja a 30 percet. Minden, olyan vállalkozás számára ajánlott, melyek adatfeldolgozása már gépesített. Ezek pedig szállító és szállítmányozó vállalatok, autókölcsönzők, saját járművekkel rendelkező logisztikai szolgáltatók, taxi társaságok, közlekedési vállalatok, stb. Manapság számos funkcióval ellátott flottamenedzsment rendszerek elérhetőek a piacon.

Egy kifejlett flottamenedzsment rendelkezik navigációval, elő nyomkövetéssel, lopás elleni védelemmel, kommunikációs eszközökkel, útvonaltervezés lehetőségekkel, előzetes kalkulációval várható megérkezés és fogyasztással kapcsolatban. Továbbá elérhető a járművek és járművezetők kontrollja, kontrollálható a gépjármű vezetők vezetési stílusa, vezető és pihenőidő nyilvántartása, amely az egyik legfontosabb dolog fuvarszervezés esetén. Az effajta rendszerekkel készíthetünk jelentések az üzemanyag fogyasztásáról, gépjárművek hatékonyságáról és a vezető-pihenőidőkről is. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, akkor keresse fel a T.E.L.L. Software Hungaria Kft.-t, amely az easyTRACK GPS alapú rendszerek forgalmazásával foglalkozik. Elérhetőségeink a www.tell.hu weboldalon megtalálhatóak.