Hogyan lehet feldobni az egyhangú fürdőszoba falakat?

A fürdőszoba az a helyiség, ahol nap, mint nap nagyon sok időt töltünk. Itt kezdődik el a nap és itt is fejeződik be. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ebben a helyiségben otthonosan, komfortosan érezzük magunkat. Szerencsére erre nagyon sok módszer van, például a falfülke kialakítás.

Fürdőszoba falfülke egy rendkívül praktikus a falon belül kialakított mélyedés, amelynek lehet díszítő célzata, de akár pakolásra is nagyon jó, így praktikus opció. Ahhoz, hogy a falfülkét ki lehessen alakítani, nem feltétlenül szükséges főfal, hiszen akár a válaszfal is alkalmas lehet erre. Természetesen a főfal mégiscsak előnyösebb választás, mert így a mélyedés mélyebben alakítható ki, mint a vékonyabb válaszfalban. Körülbelül nyolc-tíz centiméteres mélység tökéletesen alkalmas a tisztálkodószerek elhelyezésére, így ennél nagyobb mélyedésre nem feltétlenül van szükség. Ezt a mélységet a falak vésése által lehet kialakítani. Ha a mélység túl nagy, akkor fel kell készülni arra, hogy a válaszfal kilyukad és a falon át lehet látni. Emiatt célszerű egy újabb réteget a válaszfalhoz építeni, amiben elkészíthető a mélyedés. Ezt a módszert a fürdőszoba felújításánál direkt módon is lehet alkalmazni.

A mások által nem használt részekben, mint a kád végében lévő fal vagy az oldalfal, nagyon hasznos lehet a falfülke. Ráadásul a fürdő is igazán egyedi dizájnnal rendelkezhet. Minél komfortosabb, esztétikusabb a fürdő, annál komfortosabban érezhetjük magunkat. Egy hosszú nap után különösen előnyös, ha pihentető, praktikus környezetben tudunk tisztálkodni. Polcokból sosem elég, ezért a falfülke nagyon hasznos. Ráadásul a felfúrható típusok előbb-utóbb elrozsdásodnak. A falfülke esetében ettől nem kell tartani. A fürdőszoba-felújítás-boys.hu weboldalon bővebb információkat találhat!