Hogyan érdemes kitölteni az önéletrajz mintát?

A legtöbb álláskeresőnek nagy segítséget jelentenek a különféle sablonok. Ennek ellenére a sablonnal is meggyűlhet az ember baja, hiszen a sablon nem mondja meg, hogy mit hogyan érdemes kitölteni. Az alábbiakban adunk pár hasznos tippet, hogy könnyen menjen a sablon kitöltése.

Önéletrajz minta nagy segítséget adhat abban, hogy megalkossa saját, tökéletes önéletrajzát. A sablonok esetében sem szabad arról elfeledkezni, hogy a humánerőforrásnál dolgozó munkatársak valószínűleg nagyon sok önéletrajzot, köztük sablon önéletrajzokat olvasnak. Éppen ezért érdemes valamiképp kitűnni, izgalmassá tenni az önéletrajzot. Furcsán hangozhat, de igaz, hogy az állásra pályázok általában elírnak valamit a sablon kitöltése közben. Éppen ezért nagyon fontos többször átolvasni az önéletrajzot, mielőtt kinyomtatásra vagy átküldésre kerülne. Nagyon fontos, hogy az önéletrajz ne tartalmazzon helyesírási hibákat, mert az rendkívül kiábrándító és nagy eséllyel félre rakják az ilyen önéletrajzot. Arra is célszerű ügyelni, hogy professzionális e-mail címet adj meg, vagyis ne legyen gyerekes vagy ne tartalmazzon minimum nyolc számot.

A fénykép létjogosultsága gyakran okoz dilemmát, hiszen nem mindenki gondolja, hogy ez valóban fontos volna. Az az önéletrajz, amelyik tartalmaz önéletrajzot, mindig személyesebb, mint az amelyik nem. Arra viszont ügyelni kell, hogy a fénykép professzionális legyen, tehát ne a barátokkal, családdal készült képből legyen kivágva az állásra pályázó képe, illetve a szelfik sem jöhetnek szóba. A legfontosabb a szakmai tapasztalat hangsúlyozása. Ezeket időrendi sorrendben kell feltüntetni, félkövéren vagy nagyobb betűmérettel, ami igazán lényeges. Minden, ami szakmailag növeli az esélyeket, azt érdemes kiemelni!

Forrás: Lépés Magazin