Habszivacs játszószőnyeg kicsiknek és nagyobbaknak

A játszószőnyeg kiváló alternatívát jelent a legkisebbek számára, amikor már nem csak a kiságyban fekszenek, hanem egyre többet mocorognak, kúsznak-másznak, vagyis készen állnak, hogy felfedezzék a körülöttük lévő világot. A játszószőnyeg kétségkívül az egyik leghasznosabb játék!

[wp_ad_camp_1]

Habszivacs játszószőnyeg nagyon hasznos játék a már kúszó-mászó babák számára. A szakemberek véleménye szerint két-három hónapos kortól célszerű a babát naponta pár alkalommal körülbelül öt-tíz percre a hasára fektetni. Így megtanul kúszni-mászni és a mászáshoz, üléshez, kúszáshoz, járáshoz szükséges izmok is fejlődnek és megerősödnek. A játszószőnyeg ezt még érdekesebbé, izgalmasabbá teszi, ráadásul ösztönzi a gyereket a mozgásra és a felfedezésre. További előnye a játszószőnyegnek, hogy a gyerek nem a földön fekszik, hanem egy puha, mégis masszív szőnyegen, amin kedvére játszhat. A különféle, színes, zenélő, csörgő, sípoló játékokkal felszerelt játszószőnyeg könnyen leköti a gyereket. A játszószőnyeg sikere abban rejlik, hogy a gyerek érzékszerveit leköti és fejleszti.

Játékszőnyeg
Játékszőnyeg

A játékszőnyegek nem csak a kúszó-mászó babáknak lettek kifejlesztve. Vannak, olyan típusok, melyek a nagyobb gyerekek számára készültek. Érdemes az életkornak megfelelő játékszőnyeget vásárolni a gyermek számára. Kisgyermekek esetén célszerű a színes, zenélő darabokat választani. Illetve arra is ügyelni kell, hogy a baba közelében, elérhető távolságra legyen pár játék, ami leköti. Ha szeretné megtekinteni a játszószőnyegek széles választékát, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a jatektenger.hu webáruházba, ahol minőségi termékeket vásárolhat nagyszerű áron! Minden játékszőnyeg mellett bő leírást talál, ami megkönnyíti a megfelelő darab kiválasztását!