Tárgyalás a fizetésről: Tippek profi nőknek

Bár a fizetésről való tárgyalásnak természetesnek kell lennie a nők számára, ez általában nem így van. Jól tudjuk kezelni a tárgyalást otthon – a vállalkozóval, akit a fürdőszoba felújítására alkalmazunk, a tinédzser számára engedélyezett képernyőidőről, ha az osztályzatok javulnak, a következő nyaralási helyről, de amikor a fizetésről tárgyalunk, akkor nem olyan nagyszerű.

[wp_ad_camp_1]

Azt állítom azonban, hogy különösen a nők rendelkeznek mindazokkal a kritikus képességekkel, amelyek szükségesek a sikeres tárgyalásokhoz a munkahelyen, amelyek között a legfontosabb a fizetés tárgyalása. Konszenzusépítők, jó hallgatók vagyunk, és együttműködési stílusuk van. A probléma az, hogy túl gyakran nem kezeljük olyan szorosan a karrierünket, mint kellene, és ennek hiányában pénzt hagyunk az asztalon. A kutatások szerint néhány kulcsfontosságú oka van annak, hogy miért kerüljük el a tárgyalási helyzeteket: A nők a körülményeiket rögzítettnek, ellenőrzésükön kívülinek érzékelik, ellentétben a férfiakkal, akik úgy vélik, hogy minden tárgyalható. Ezért nem próbálnak maguknak tárgyalni. A nők túl gyakran nem is próbálnak fizetési ajánlatot tárgyalni. Csak elfogadják, amit kapnak.

A nők jogosultsági érzése nem olyan erős, mint a férfiaké. Kérdezze meg bármelyik férfit vagy nőt, hogy mit kell fizetnie egy feladat elvégzéséért, és vegye észre, hogy a nő válasza általában kevesebb, mint a férfi válasza. A nők nem lobbiznak fizetésemelésért annyit és olyan gyakran, mint a férfiak. Fogalmazzon meg egyértelmű karriercélokat magának, és kérdezze meg, mire van szüksége és mire vágyik. Ezt nehezebb megtenni, ha nem biztos abban, merre kívánja vinni a karrierjét. Ellenőrizze, hogy mennyit keresnek az ön szakterületén és hasonló pozíciókban lévő, azonos ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkező emberek. Ha erős pozícióból szeretne tárgyalni, elengedhetetlen tudni, hogy hol áll a társaival szemben.