A munkába való visszatérés teljes útmutatója

Ha szünetet tartott a munkavégzésben, vagy otthon maradtmint szülő, az új munkahely megszerzése ijesztő lehet. De nem kell így lennie! Elmondjuk most önnek az összes tanácsot, amire szüksége van, hogy visszaszerezze önbizalmát.

[wp_ad_camp_1]

Ha egy ideje otthon van, akkor úgy érezheti, mintha már nem tudna tanulni. Valószínűleg azonban több készségre tett szert, mint gondolná, például kreatív problémamegoldással, több feladat elvégzésével egyidőben, időgazdálkodással és jó kommunikációval. Miután leírta ezeket, valamint az összes dolgot, amelyet korábban megtanult a munkahelyeken és az oktatásban, sokkal magabiztosabbnak érzi magát, ha visszatér a munkába. Írjon meg egy önéletrajzot a semmiből, és emelje ki a korábbi szerepekben elért eredményeit. Ha nem emlékszik a korábbi munkára, ásson elő teljesítményértékeléseket, vagy vegye fel a kapcsolatot korábbi kollégáival. Mesélje el az önkéntességet, a közösségi munkát, a tanfolyamokat vagy a tanulmányokat, a készségek megszerzésének módját, például a kisvállalkozás vagy a szabadúszó munkát. Ne próbálja elrejteni a karrierbeli hiányosságait – ha megemlíti, hogy milyen hosszú volt a szünete, elkerülheti a zavart. Végül ellenőrizze, hogy vannak-e nyelvtani és helyesírási hibák, és kérje meg egy barátját is, hogy nézze át. A legmegfelelőbb módszer a megfelelő munka megtalálására az, ha arra törekszik, amire a leginkább vágyik – például rugalmas órákra van szükség?

Keressen munkát több helyen, ne csak online, és jelentkezzen teljes munkaidős, valamint részmunkaidős pozíciókra – a vállalatok nyitottak lehetnek az órák beállítására, ha meggyőzték őket arról, hogy megfelel a munkához. Alternatív megoldásként keressen olyan vállalatokat, amelyek már rugalmas munkaidőt kínálnak, mint például a McDonald’s. Képzést és karrierfejlesztést, valamint sokféle szerepet is biztosít, így biztosan talál megfelelő pozíciót. Minden alkalmazáshoz új motivációs levélre van szükség.