Ha vakációzni indulsz, akkor mindenképp vigyél magaddal…

Most már valóban beköszöntött az igazi tavaszi időjárás, így egyre többen döntenek úgy, hogy a téli fáradtságot egy kellemes vakáció alatt kipihenik, ha viszont már a nyári vakációra készült, akkor is érdemes elolvasnod cikkünket, melyből megtudhatod, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket mindenképp magaddal kell vinned egy kirándulásra.

[wp_ad_camp_1]

Az első és egyben legfontosabb szabály, hogy az iratokat ne feledd otthon, avagy mindig legyen nálad személyi igazolvány, ha pedig az Unión, illetve a schengeni övezeten túl utaznál, akkor természetesen útlevél is kell. Nem árt emellett, ha a jogsid is nálad van, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség. Arról is gondoskodni kell, hogy az utasbiztosítással kapcsolatos papírok, valamint a TB-kártya is nálad legyen. A bankkártyád is legyen mindig nálad, könnyen előfordulhat, hogy többet költesz a tervezettnél.

Vakáció
Vakáció

Érdemes egy aprócska elsősegély-csomagot is elkészíteni, ami vészhelyzet esetére bizony nagyon jól jön. Ha pedig szerencsére nem kell használnod, akkor megmarad legközelebbre is! Nincs annál kellemetlenebb dolog, mint amikor a tengerparton napszúrást kapsz, de fogalmad se nincs, milyen gyógyszerekkel orvosolják a bajt helyiek, sőt ha ezt meg is tudod, lehet, hogy borsos összeget kell leperkálnod. A legfontosabb dolgok, melyeknek a kis csomagban a helyük a a fejfájás- és lázcsillapító, a görcsoldó, napégest kezelő kenőcs, valamint a szúnyogcsípés elleni gél, ás a sebtapasz.

Ha pedig repülőgéppel tervezel utazni, akkor készülj fel okosan a repülésre. Fontos, hogy legyen egy megfelelő méretű kézipoggyászod. Mivel az engedélyezett méret légitársaságonként változik, így érdemes a sztenderd méretet választani. Érdemes tudni, hogy 100 ml-es nagyobb folyadék nem vihető fel a gépre, ha erre van szükséged, például a napi gyógyszered miatt, akkor szerezz be egy lezárható műanyagtasakokat. Ezt a legtöbb patikában könnyedén megvásárolhatod.