Ha már unod a dugulást…

Sajnos vagy sem, bizony az a makacs dugulás sok minden miatt könnyen kialakulhat. A közhiedelemmel ellentétben a mosogatók dugulását legtöbbször a túlzott mosogatószer, illetve egyéb tisztítószerek használata okozza, illetve a lefolyórendszer szerkezeti hibája, avagy nem az olaj, zsiradék és a mindenféle ételmaradék, mint amire először gondolnánk.

[wp_ad_camp_1]

A konyhában megtalálható szerekkel harcolhatunk a dugulással, méghozzá igen hatékonyan, ha ügyesek vagyunk. A duguláselhárítás VII. került területén tehát megoldható lehet csupán egy kis sütőporral és ecet keverékével. Lehet, hogy már Te is hallottad nagymamádtól ezt a módszert, de talán nem vetted komolyan, pedig kellene. A sütőpor, az ecet és a szódabikarbóna kombinációja olyan hatásos lehet, mint nem is hinnéd.

Konyha duguláselhárítás
Konyha duguláselhárítás

A duguláselhárítás VII. kerületben természetesen csapatunk által bármikor adott legfeljebb két órán belül, de először érdemes megpróbálni a már bevált módszereket, illetve ügyelni kell a megelőzésre is. Sajnos a tisztítószerek sűrű gél állagúak, és erősen maró hatásúak, így ha a ezeket akarod bevetni, akkor használatuknál ügyelj arra, hogy ne lélegezd be őket. Persze azt tudni kell, hogy minimum negyedóra elteltével hatnak, ám a legjobb, ha egy egész éjszakára hagyod őket hatni.