Gócvizsgálat – Mit érdemes tudni róla?

Egészségmegőrzés szempontjából fontos a gócvizsgálat! A góc nem más, mint a szervezetben található, kóros gyulladásos elváltozás. Azért is veszélyesek, mert a gócokból avirulens kórokozók juthatnak a véráramba, amik a szervezet más pontjain is fertőzést, gyulladást okozhatnak.

[wp_ad_camp_1]

Gócvizsgálat a megelőzés érdekében fontos! A középfülgyulladás, krónikus mandulagyulladás, valamint az arcüreggyulladás a legjellemzőbbek fül-orr-gégészeti szempontból. Az ártalmatlan kórokozók olykor aktiválódhatnak, ilyenkor pedig a szervek begyulladnak, de a távolabbi szervekben is keletkezhet gyulladás. A gyulladásos elváltozások különféleképp mutatkoznak meg, pontosabban különféle tüneteket okoznak. Ilyen például a szemprobléma, ízületi panaszok, bőrelváltozások, vagy akár ideggyógyászati betegségek. A bőrgyógyászati elváltozások közt említhetjük az ekcémát, a dermatitist, de akár a krónikus hajhullást is, valamint a krónikus urticariát. Ezeket mind okozhatják gócok.

Gócvizsgálat
Gócvizsgálat

Abban az esetben, ha a páciens állandó panaszokkal küzd, például krónikus mandulagyulladás, azonban nem fáj gyakrabban a torka, viszont, ha begyullad, abban az esetben a góc miatt a másodlagos betegség rosszabbodhat. Ilyen esetek felvetődik a gyanú, hogy a kettő közt összefüggés van és a kezelő orvos élhet a lehetőséggel, hogy a pácienst tovább küldi a megfelelő specialistához, annak függvényében, hogy milyen gócra gyanakodik. Ha Önben is felmerült a gyanú, hogy góc állhat problémája hátterében akkor keressen fel egy fül-orr-gégész szakorvost. Ma a Belvárosi Orvosi Centrumot ajánljuk! Időpontot telefonon vagy a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon tud foglalni. A weboldalon megtalálja az elérhetőségeket, valamint tájékozódhat!