Fokozottabb hővédelem zsaluzia vezérléssel

Kezdetben sokan vitatták létjogosultságukat, mára azonban egyértelművé vált, hogy az automatikusan működtethető árnyékolók minden szempontból megállják helyüket. Egy korszerű otthonban nélkülözhetetlenek az automatizált rendszerek mind energiahatékonyság, környezetvédelem, mind a költségek csökkentése tekintetében. A zsaluzia vezérlés maximálisan eleget tesz korunk követelményeinek, segítségével úgy takarékoskodhatunk, hogy közben otthonunk kényelmét is fokozzuk.

[wp_ad_camp_1]

A zsaluzia vezérlés révén az árnyékolókat 100%-ban kihasználhatjuk. A kézzel mozgatható árnyékolók kizárólag akkor működnek, ha személyesen jelen vagyunk és manuálisan szabályozzuk őket. A vezérlőrendszer segítségével működő zsaluzia azonban az előre beállított programnak megfelelően akkor is védi otthonunkat, ha éppen máshol tartózkodunk, okostelefon vagy tablet segítségével pedig világ bármely pontjáról irányítható. Fantasztikus komfortot biztosít, hogy reggelente és esténként nem kell egyesével végig járnunk a lakás valamennyi helyiségét, hiszen a rendszer önállóan nyitja-zárja a nyílászárókat, teszi ezt az időjárás függvényében, a riasztóberendezéssel egybekötve a lakás lezárásakor, de pillanatnyi igényeknek megfelelően is bármikor működésbe hozható.

Zsaluzia vezérlés
Zsaluzia vezérlés

A zsaluzia vezérlés tökéletes kiegészítője a jól szigetelő nyílászáróknak a lakás hővédelme szempontjából. Ha úgy programozzuk be, hogy télen már kora este zárja az árnyékolókat, már havi szinten is sokat takaríthatunk meg a fűtésen. A nyári meleg kizárásához célszerű a zsaluzia vezérlést úgy beállítani, hogy az napközben, mikor senki nem tartózkodik a lakásban, mindenhol vagy legalább a lakás bizonyos helyiségeiben lezárja az árnyékolókat, így a klíma működési költségeit is visszafoghatjuk és sokkal kellemesebbé tehetjük otthonunk belső hőmérsékletét, ezáltal a hűtőberendezések fogyasztását is csökkenthetjük.