Fitt maradni az ünnepek alatt is

Rengeteg ember retteg amiatt, hogy az ünnepek után mennyi plusz kilóval lesz nehezebb a testsúlya. Tudni kell, hogy a karácsonyi ünnep nem feltétlenül a plusz kilókról kell, hogy szóljon. Az év végéhez közeledve minden ember azt gondolja, hogy a hízás okozója az ünnepek, azonban gondolni kell az egész évi táplálkozásra is.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára ön is észrevette már, hogy az ünnepek után, januárban az emberek tömegesen járnak az edzőtermekbe, ennek az az oka, hogy a karácsonyi finomságok és lustálkodás lelkiismeretet idéz elő. Összegyűjtöttük önnek azokat a tippeket, amelyeket ha betart, akkor garantált, hogy nem fog plusz kilókat felszedni a decemberi hónapban. Lényegesen fontos, hogy az ünnepek előtt reális célt tűzzön ki maga elé, azaz olyat, amely megvalósítása időt, energiát igényel, de mégsem lehetetlen. Értelmetlen dolog erre az időszakra fogyókúrát betervezni, hiszen a cél elérésére kevés az esély, és a kudarc óriási csalódás fogja érni. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a nem reggeliznek, és a későbbiekben többet esznek, akkor megelőzhetik a súlygyarapodást. Ezzel a módszerrel felborul az anyagcsere, és emiatt a plusz kilók megjelennek.

Az emberek, ha vendégségben vannak, akkor mindent megkóstolnak, amit a szemük, szájuk megkíván, ám ez a lehető legrosszabb szokás. Próbálja meg, hogy az ünnepek alatt kizárólag azokat az ételeket egye meg, amelyeket valóban szeret és megkívánt. Szem előtt kell tartani az ital fogyasztást is, ajánlott kerülni az alkohol, üdítők, gyümölcslevek fogyasztását, és minél több vizet kell bevinni a szervezetbe. Törekedjen arra, hogy az ünnepek napjain is sportoljon, mindennap legalább 30 percet sétáljon. Ha ezeket a tanácsokat betartja, akkor a januári hónap nem a súlygyarapodás miatt elkeseredésről fog szólni.