Fejtetűtől való megszabadulás

A fejtetű jelensége sokak életének egyes hónapjait nehezíti meg. A fejtetű leginkább a gyermekek fejbőrét ver tanyát, és kellemetlen, viszkető érzést okoz. Azonban a viszketés már kései tünet, amikor már viszketést érez a gyermek, az azt jelenti, hogy már hetek óta kerültek tetvek a hajába, és már jól is elszaporodtak.

[wp_ad_camp_1]

Általában négy és tizenegy éves gyermekek fejbőrén jelennek meg a tetvek, és gyakran átadják szüleiknek, vagy közeli barátaiknak, hiszen a tetvek könnyen átmászhatnak más emberek fejére is. Serkéiket, vagyis tojásaikat a fej bőrére rakják le ezek a maximum 2 mm hosszú állatok. A gyermek fejéből kiszívott vérrel táplálkoznak. A serkékből kb. egy hét alatt alakul ki rovar. A kellemetlen betolakodók ellen védekezhetünk több módon is. Léteznek otthoni és gyógyszertári megoldások is. Az otthoni megoldások közé sorolható az alapos fejmosás, valamint a természetes megoldások. Az élősködőktől megszabadulhatunk azáltal, hogy hajmosás után bebalzsamozzuk a gyermek fejét és három héten keresztül alaposan kifésüljünk a haját amíg vizes, úgy hogy a használt fésűt minden húzás után forró vízbe mártjuk.

Fejtetű
Fejtetű

Természetes megoldásnak számít ha a fejbőrt bekenjük majonézzel majd egy fürdősapkát húzunk arra. Hagyjuk állni néhány órát, hogy garantáltan megszabadulhassunk az élősködöktől. Ez a módszer csak a már kikelt állatokat pusztítja el, de a serkék eltávolíthatóak a már említett vizes módszerrel. Az illóolajok, valamint a petróleumzselé is elpusztítja a tetveket. Mindegy melyik módszert válasszuk, de amint észrevesszük az élősködőket gyermekünk fejbőrén azonnal cselekedjünk akár házi módszerek segítségével, akár gyógyszertárakból vásárolt termékek segítségével, hiszen ha nem cselekszünk időben ,a akkor ezek az élősködők nagyon gyorsan és drasztikusan el fognak szaporodni gyermekünk fejbőrén! Ne hagyjuk odáig fajulni a dolgokat, hogy gyermekünk haját teljesen rövidre hagyjuk vágni!