Fejlesztő játékok piciknek

A gyerekek fejlődésében nagyon nagy szerepet tölt, hogy a szülők mennyi időt szentelnek rájuk és mennyit foglalkoznak velük a mindennapokban. Mi most olyan játékokat mutatunk meg, melyek otthon is könnyen kivitelezhetőek és a gyerekekre is jó hatással lehet.

[wp_ad_camp_1]

Ha szétnézünk az otthonunkban, akkor egy kis ötleteléssel számos lehetőség tárul elénk. Melyek egyszerre lehetnek a picik számára fejlesztőek és szórakoztatóak is egyben. Egy igazán jó játék lehet, a házi memóriajáték. Ezt úgy készíthetjük el, hogy fogunk kartonlapokat, melyeket egyforma nagyszámúra készítünk el. Ezekre a lapokra később a szívünkhez kedves képeket, rajzokat helyezzünk el, ám ügyeljünk rá, hogy mindegyikből kettő legyen. Ezzel a játékkal már akkor szórakoztathatjuk a gyerekeket, amikor előkészítjük a kártyákat. Ám ezen felül még a memóriáját is fejlesztjük, illetve a gyerekek érzelmeivel is hathatunk, hogyha személyes képeket helyezünk el rajtuk. A következő játék is igen szórakoztató lehet, ám ezt már sokkal inkább célszerű nyáron játszani.

Fejlesztő játékok
Fejlesztő játékok

Nem lesz másra szükségünk, mint egy vödör vízre és néhány különféle anyagból készült tárgyra. Ennek a játéknak az lesz a neve, hogy ismerkedés az anyagokkal. A játék pedig a következő, a különféle anyagból készült tárgyakat a vízbe helyezzük és megnézzük, hogy melyik süllyed el, és melyik marad a víz felszínén? Továbbá még azt is kipróbálhatjuk, hogy melyik anyagok áznak szét, és melyek duzzadnak meg a víz hatására. A lényeg, hogy a felhasznált tárgyak legyenek minél hétköznapibbak. Mint pl. kenyér, szivacs, papír, kanál, kocka, stb. Ennek a játéknak köszönhetően a gyerekek bővíthetik az ismereteiket, erősítik az érzékeiket, illetve a tapintásukat is fejlesztik. Tehát az otthoni játékoknak épp csak a képzeletünk szab határt.