Ételek és italok, amik megölik a vágyat

Egy romantikus vacsora sem garancia arra, hogy az este további része jól alakul majd. Ahhoz, hogy az ágyban minden rendben menjen, nem mindegy, hogy mit eszünk. Míg számtalan ételről tudjuk, hogy afrodiziákumként hat, sok olyan is van, melyekről nem is sejtettük, hogy kifejezetten vágyölők.

[wp_ad_camp_1]

Randi előtt bekapni egy mentolos rágót vagy elrágcsálni a koktélt díszítő mentát nem a legjobb ötlet. A kutatások kimutatták, hogy a menta csökkenti a tesztoszteronszintet, vagyis lohasztja a vágyat. A rágózás azonban más módon is tönkreteheti a szexet, mozgás közben ugyanis böfögés formájában óhatatlanul is visszaköszön.

A gin tonic szintén tiltólistán van, mégpedig kinin tartalma miatt. A kinin átmenetileg csökkenti a tesztoszteron szintet és ami még rosszabb hír azoknak, akik babát terveznek, hogy a spermákat is pusztítja. Nemcsak a tesztoszteronra, de a vérkeringésre is negatívan hatnak a transzzsírokkal teli ételek, mint a sültkrumpli vagy a hot dog. Ráadásul a bennük lévő sok só a merevedésbe is bezavarhat.

Egészségtelen ételek
Egészségtelen ételek

A tofu és más olyan ételek, melyekben sok fitoösztrogén található, egyenesen a nemi vágy gyilkosai, mind a nőknél, mind a férfiaknál. Ha egészséges reggelit szeretnénk, helyettesíthetjük tojással, ami a libidóra is jó hatással van.

Egy esti randevúnak általában elmaradhatatlan kelléke az alkohol, egy üveg finom bortól csak még forróbb lehet a hangulat. Nem mindegy azonban, hogy mennyit iszunk belőle. Az alkohol gyengíti az érzékeket, így se az érintést, se az orgazmust nem lehet olyan intenzíven átélni, mint nélküle.