Erjesztett ételeket kell enni az egészséges bél érdekében

Az erjesztett ételek egészséges és természetes alternatívák, amelyek elősegítik a bél természetes flórájának növekedését. Ez a hagyományos étel segít az enzimek biztosításában, amelyek segítik a szervezet megfelelő működését. A hűtőszekrények feltalálása előtt őseink követték az erjedési folyamatot annak érdekében, hogy az élelmiszereket hosszú ideig megőrizzék.

Az erjesztés szó szerint magában foglalja az élelmiszerekben található cukor és szénhidrátok lebontását tejsavvá, tejsavbaktériumok segítségével. Mivel a bél fontos szerepet játszik a szervezet ökoszisztémájának fenntartásában, az ilyen típusú étrend fogyasztása javítja az emésztést, elősegíti a fogyást, valamint fokozza az immunitást. A joghurt az egyik természetes és könnyen hozzáférhető fermentált étel, és gazdag probiotikus baktériumokban. Szinte minden nap fogyasztható az étrend részeként. Egy csésze joghurt 100 milliárd jó baktériumot tartalmaz. Elkészíthető úgy, hogy a felmelegített tejhez élő baktériumokat adunk, amelyek: jó baktériumok, és amelyek a tejsav segítségével sűrű állagot képeznek.

A joghurt elkészítéséhez kiválasztott tejnek teljes zsírtartalmúnak kell lennie a megfelelő textúra megszerzése érdekében. Ha üzletekben vásárol egyet, feltétlenül keresse meg a „hozzáadott élő kultúrák” címkét, hogy elkerülje a hozzáadott cukrot és vegyszereket tartalmazó joghurtot. Ha allergiás, választhat kókusz- vagy mandulajoghurtot a kókusztejből, illetve a mandulatejből. Ugyanolyan ízűek és probiotikumokat is tartalmaznak. A kefir egy másik probiotikus ital, amelynek íze hasonló a sima joghurthoz. Az egyetlen különbség az, hogy a joghurthoz képest még keményebb és vizes állagú. A kefirt italként a gyakorlatban már az ókorban is alkalmazták, és ismert, hogy számos jó baktériumot tartalmaz, ami javítja a bél egészségét. Ezenkívül az ital b12 -vitaminban, biotinban, kalciumban és folátokban is gazdag.