Érdemes használt számítógépet vásárolni?

Az, hogy használt számítógép vagy inkább teljesen új gép-e az, amit vásároljunk nagyon sok mindentől függ. Sokan csak azért cserélik le a régi gépeiket, mert azon nem futnak a legújabb játékok, viszont, ha neked nem is az a célod, hogy a legújabb grafikai felületeket futtasd rajta, akkor jó választás lehet egy ilyen alig használt és jó állapotban levő számítógép, amihez használtan mégis sokkal olcsóbban juthatsz hozzá, mint az üzletben.

[wp_ad_camp_1]

Az persze tény, hogy az új gépek garanciális ideje hosszú. De az is sokat számít, hogy ha a garancia idő alatt történik meghibásodás, akkor a javítás mennyi ideig tart. Sok szervizben heteket kell várni a javításra, ami pedig már nem olyan jó dolog. Mégis az ár az a tényező, ami általában dönt. Egy 2-3 éves használt számítógépet megvásárolhatunk egy új és olcsó gép árának a töredékéért.

Használt számítógép
Használt számítógép

A használt számítógépek piacán nincs a kategóriás besorolás, ami azt jelenti, hogy az értékesítők saját maguk sorolhatják termékeiket A-kategóriába. A monitorok esetében például az lehet A- kategóriás, ami egyáltalán semmilyen hibát nem tartalmaz. A laptopok esetében a jó állapotúak, tiszták és az tesztelt akkumulátorúak lehetnek ilyenek. Az A-kategóriás laptopok általában annyira szép állapotúak, hogy egy új és egy használt modell között alig észlelhető a különbség. A lényeg, hogy ha megbízható eladótól vásárolsz jól kiválasztott használt modellt, akkor jó és hasznos géphez fogsz hozzájutni, tehát a legfontosabb az alapos körültekintés.

Ma már nagyon sok helyen lehet vásárolni használt számítógépeket. Nem csak magánszemélyek, hanem sok cég is reklámoz ilyen készülékeket. A legjobb minden esetben, ha beszélsz az eladóval és rákérdezel a lehetséges kétségeidre, hiszen van olyan hiba, ami a termék képein nem látszódik, de amit az eladófélnek muszáj közölnie egy telefonos egyeztetés során.