Fontos szempontok használt mosógép vásárlás előtt!

Még a használt mosógép sem az olcsóbb kiadások közé szokott tartozni egy átlagos család esetében, így vásárlás előtt mindenképp érdemes mérlegelni pár olyan fontos szempontot, ami aztán a jövőben is megerősít bennünket abban, hogy helyesen választottunk. Most segítünk, felhívjuk a figyelmed arra, hogy mely szempontokra kell külön figyelmet fordítani!

[wp_ad_camp_1]

Először is a centrifuga fordulatszáma az, amit nagyban meghatározhatja a használt mosógép választását. Ha van hol teregetni, avagy rengeteg hely áll rendelkezésünkre, akkor nem olyan fontos a lehető legszárazabbra facsartatni a ruhákat, hiszen a kisebb fordulatszámú, rövidebb idejű centrifuga programmal jelentős mennyiségű áramot takaríthatunk meg. Ha viszont nem tudunk hol szárítani, akkor ajánlatos legalább 1200-as percenkénti fordulatszámmal rendelkező gépet választani.

Használt mosógép
Használt mosógép

Ha sokan vagytok a családban, avagy többször üzemel a masina egy héten, esetleg minden nap üzembe vagy helyezve a használt mosógép, akkor nem lényegtelen annak energiafelhasználása sem. Tudni kell, hogy az A++ jelölésű gép fogyasztja a legkevesebb áramot és vizet, illetve G a legtöbbet. A napjainkban kapható gépek általában legalább B minősítéssel rendelkeznek. Ha meg tudjuk fizetni az A+ kategóriát, akkor válasszuk inkább azt, mert hosszú távon biztosan megtérül a befektetésünk, illetve a vásárláskor kiadott többlet pénz.

A középkategóriás használt mosógépeknél sokféle program közül választhatunk, avagy jó a programozhatóságuk, bár az átlagember három-négy programnál többet úgysem szokott használni. Az viszont, aki semmilyen ruhát nem akar kézzel mosni, az a felső árkategóriájú gépek között talál olyat is, melynek külön programja van a finom mosásra, a sötét ruhákra, a selyem vagy sportruházatra, sőt még a gyapjú mosásra is. A speciális igényeket érdemes mindig az adott gép leírásában keresni!