Érdekességek a cukorbetegségről

A világon egyre több ember szenved a cukorbetegség miatt, ezért a szakemberek segítségével összegyűjtöttük azokat a tévhiteket, amelyek ezzel a betegséggel kapcsolatban élnek. Természetesen rengeteg olyan szó-beszéd van a diabétesszel kapcsolatban, amelyek hihetőek, és teljes mértékben igazak is.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik leggyakrabban emlegetett tévhit a cukorbetegségről, hogy az betegségben szenvedő embereknek a lehető legrövidebb időn belül le kell fogyniuk. A szakértők szerint a legfontosabb a lépésről lépésre való haladás, hiszen a lassan haladó diétának köszönhetően ad le 5-10 kilogrammot, akkor garantált, hogy az inzulinrezisztenciáját pozitívan fogja befolyásolni. A legtöbb ember úgy hiszi, hogy a cukorbetegeknek tilos az édesség fogyasztás, azonban ez nem igaz. Minden betegnek megengedett az édes és finom ételek elfogyasztása, csupán arra kell odafigyeljenek, hogy a táplálék cukor helyett valamilyen más édesítőszert tartalmazzon, valamint, hogy a szervezetbe bevitt kalória és szénhidrát mennyisége ne lépje túl a határt.

Cukorbetegség
Cukorbetegség

Érdemes megjegyezni, hogy a cukorbetegséggel együtt élő embereknél nem az a fontos, hogy mit esznek a mindennapok során, hanem, hogy mennyi kalóriát, szénhidrát jut a szervezetükbe. Nem szabad elhinni azt a mítoszt, miszerint a szénhidrát káros lehet a betegek számára. Teljes mértékben igaz, hogy a szénhidrát könnyedén tudja befolyásolni a vércukorszintet, de a megfelelő mértékben bevitt tartalom nem ártalmas a szervezet szempontjából. Ha a diabétesz megkeseríti a mindennapjait, akkor fogyasszon magas tápanyagtartalmú ételeket, mert ezek jó hatással vannak a bélrendszerre. Nem kell speciális étrendet kialakítani, csak a kalória és a szénhidrát mennyiségére kell odafigyelni.