Egyszerű otthoni gyógymódok a zsíros bőr megszabadulásához

Az orvostudományban a zsíros bőrt seborrhea-nak nevezik, amelyet az olajmirigy túlzott olajszekréciója okoz. Igaz, hogy a ráncok későn jelennek meg a zsíros bőrön a száraz bőrhöz képest, de a zsíros bőrnek különböző saját problémái vannak. Nagyon nehéz kezelni a zsíros bőrt. Mindig ragyog, és a púder és egyéb smink könnyen megsérülhet a bőr olajmirigyeinek túltermelődése miatt. Ezenkívül a zsíros bőr hajlamos a pattanásokra.

A zsíros bőrnek számos oka lehet – öröklődés, bőrtípus, túlzott ránctalanító bőrápolási termékek használata, hormonális változások, stressz, szezonális változások, bizonyos gyógyszerek szedése, néhány egészségügyi probléma, például cukorbetegség, rossz étrend és még sok más dolgok. Bármi legyen is a probléma, ezt az extra zsíros bőrt a lehető leghamarabb el kell intézni, hogy elkerülje a nem kívánt problémákat, például pattanásokat, mitesszereket, a bőr megereszkedését stb. Legyen összhangban a napi bőrápolási rendszerével – tisztítás, tonizálás és hidratálás. A zsíros bőrre hetente szükséges a bőrradírozás is. Ezen kívül van néhány egyszerű otthoni dolog, amelyek csodálatosan működnek a szuper zsíros bőr ápolásában.

A citrom és a bengáli liszt a legegyszerűbb és leghatékonyabb otthoni gyógyszer zsíros bőrre. Vegyünk 2-3 evőkanál gramm lisztet, és nyomjunk bele egy egész citromot. Öntsön egy kis vizet ebbe, és keverje össze a pasztához. Vigye fel ezt a pasztát a bőrére 5-7 percig. Ezután körkörösen masszírozza be, majd öblítse le normál vízzel. A citrom savas, és sokat segít az olajmirigy olajszekréciójának szabályozásában. A Gramliszt intenzíven tisztítja a bőrt a szennyeződések és zsírok eltávolításával, és egész nap száraz marad. Vigye fel ezt az adagot a bőrére naponta kétszer, hogy megszabaduljon a zsíros bőrtől.