Stratégia vs. Művelet a munkahelyen

Láthatjuk, hogy az üzleti szerepek oly módon vannak meghatározva, hogy sok embert megzavarnak a más pozíciókkal való szoros kapcsolatok miatt. Ezek lehetnek ugyanazok a szerepek, amelyeket szakmai karrierje során megkérdőjelezett. Csatlakozz hozzánk ebben a cikksorozatban, ahol bemutatjuk, mi különbözteti meg a munkaköröket, és egy szemléletes példát mutatunk be.

Gondoljon úgy a stratégiákra, mint az üzleti útitervekre; meghatározza a vállalat jövőképét, valamint céljait. A stratégiák hosszú távúak, jellemzően 3-5 évesek, a vezetői csapat határozza meg őket, és mérhetők, megvalósíthatóak, egyértelműek a szervezet alkalmazottai számára, és az üzleti tevékenységgel együtt fejlődnek. Másrészt a műveletek az osztály tervei lehetnek ahhoz képest, hogy a stratégiák életre kelnek naponta, hetente, havonta vagy negyedévente. Az operatív tervek rövid távúak, egy évnél rövidebbek, az egyes osztályok vezetősége dolgozza ki őket, és válaszol a kérdésekre, hogy ki, mit, mikor és mennyit hajt végre. Emlékszik, amikor az IBM 2018-ban nyilvánosan bejelentette, hogy felvásárolja a Red Hat vállalati nyílt szoftvermegoldásokat vezető szolgáltatóját? Ez volt a vállalat legfontosabb üzleti növekedési stratégiája, amelyet Ginny Rometty volt vezérigazgató vezetett. Az IBM felismerte, hogy az Amazon és a Microsoft vezető szerepet játszanak a felhőalapú számítástechnikai iparban, és valami drámai lépést kell tenniük a versenyképesség érdekében.

Ez az erős ösztönzés vezetett a Red Hat megszerzésének stratégiájához. A Red Hat felvásárlásával az IBM nyílt forráskódú megoldásai révén a vezető hibrid multi-cloud szolgáltatóként helyezkedett el. Annak ellenére, hogy az akvizíciós tervet 2018 -ban hozták nyilvánosságra, egy dolgot ne felejtsünk el, az ügyvezető csapat már jóval minden PR-bejelentés előtt megtárgyalta és előkészítette stratégiáját. Most térjünk át a műveletekre. A fenti stratégiai példához hasonlóan, a Red Hat megszerzése után több osztály működési tervét, az IBM-en és a Red Hat-en belül kell értékelni és módosítani. Ez biztosítja, hogy minden osztály működési tervei teljes mértékben támogassák az IBM/Red Hat megoldás által biztosított általános üzleti növekedési stratégiát.