Duguláselhárítás akár saját kezűleg is!

A dugulás látszólag váratlanul következik be, de akkor pedig azonnal cselekedni kell. A dugulás bárhol előfordulhat, a szennyvízlefolyókban és a gyűjtőcsatornákban is egyaránt. Olykor a hiba elhárításával saját magunk is próbálkozhatunk, de a méretesebb gyűjtőcsatornák szennydugóit azonban csak ritka esetekben sikerül saját kezűleg elhárítani. Ehhez már profi tisztítószerkezetre, és tapasztalt szakemberre van szükség. A duguláselhárítás Budapest városában és másutt többnyire bontás nélkül megoldható.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben jelentkezik a dugulás az első, hogy a duguláselhárítás szerek valamelyikét igénybe vesszük. Ezen szerek erős, maró és zsíroldóanyagokat tartalmaznak, amelyek vegyileg fellazítják a többnyire zsíros, összetapadt szennydugókat, azaz egy alapos öblítés után újból működőképes lesz a általuk a lefolyó. Az ilyen vegyszerek legalább 15 perc eltelte után hatnak, de makacsabb duguláselhárítás Budapesten is felléphet, ahol már akár 10 óra is szükséges lehet.

Duguláselhárítás
Duguláselhárítás

Abban az esetben, ha a tisztító szeres kezelés nem járt eredménnyel, jöhet a gumipumpa. Ez hirtelen nagy nyomással talán segítheti a duguláselhárítást. A folyamatot többször is meg kell ismételni. Ha van otthon nagynyomású mosókészülékünk az szintén segíthet. Erős vízsugarát főként a szifonok mögötti vagy a kád alatti dugulások fellazítására tudjuk használni. A fellazult dugulás távozását a lefolyóba öntött forró vízzel tudjuk meggyorsítani.

Amennyiben már komoly gond van és azt magunk nem tudjuk megoldani, akkor mindenképp forduljunk tapasztalt duguláselhárítást biztosító szakemberhez, aki gyorsan és a legcélszerűbben, nagynyomású vízsugaras vagy egyéb korszerű csőtisztítóval, bontás nélkül megszünteti a dugulást. A duguláselhárítás Budapest városában és más településeken is így a legbiztosabb!