Demjén, ahova egész évben érdemes ellátogatni!

Demjén, egy kis falu, ahol mindösszesen 600-an élnek. Gyönyörű környezetben helyezkedik el, egy völgyben, ahol akármerre néz az ember, mindenfelé erdőket és szőlőt talál. Sajnos a remek elhelyezkedés önmagában kevés ahhoz, hogy tömegeket vonzzon.

[wp_ad_camp_1]

Azonban pár éve gyógyvizet találtak a falu határában és nem sokkal később meg is épült a Demjéni Gyógyfürdő. Ettől kezdve, gomba mód kezdtek el szaporodni Demjénben a vendégházak. Jelenleg, 2015 elején, több mint harminc várja a vendégeket.

Akik szeretnének szállodában megszállni, azoknak a rendelkezésére áll a négycsillagos Cascade Hotel, valamint egy wellness hotel, az Egri Korona Borház.

Halász Vendégház
Halász Vendégház

Az egyik legrégebbi hely, ahol meg lehet szállni, a Halász Vendégház Demjénben.

2004-ben még két szoba, közös konyha, fürdőszoba várta vendégeket. Azóta a megnövekedett vendégszám és az igényeknek megfelelve, a fejlesztések során három külön bejáratú, saját konyhával és fürdőszobával rendelkező apartman készült. Az udvaron, ha az idő engedi, a napozó ágyakra ki lehet feküdni, este pedig bográcsozni, vagy szalonnát sütni. Az autóknak zárt parkolót biztosítunk.

A vendégház Demjén központi részén található, a gyógyfürdőtől, valamint a barlang fürdőtől 10 perc sétára. A teljesebb kikapcsolódás érdekében az apartmanok kétszemélyesek és igény esetén reggelit is tudunk biztosítani.

Halász Vendégház
Halász Vendégház

2015-ben megnyílt Demjénben a Magyarország legújabb földalatti attrakciója, a Barlang fürdő, aminek köszönhetően az időjárástól teljesen függetlenül lehet a létesítményt látogatni. Éppen ezért szerepel a címben, hogy a Demjénbe egész évben érdemes ellátogatni.

A gyógyvíz a vizsgálatok alapján, nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvíz, amelynek jelentős a vas- és a kovasav-tartalma. Kopásos megbetegedések a fürdőkúra eredménye képen javulhatnak, valamint a kénnek köszönhetően az erek tágulnak, ami a szívre jótékony hatással van. A kalcium a gyulladásos megbetegedésekre, a magnézium pedig a szervezet stressztűrő képességét erősíti.

Aki szeretne kellemesen kikapcsolódni, felfrissülni, vagy éppen gyógyulni annak érdemes ellátogatnia Demjénbe, ami Budapesttől 120 km-re található és az M3-as autópályán 1 óra alatt el lehet ide jutni. A Halász Vendégházban egész évben várjuk a vendégeket. Bővebb információt a honlapunkon találhat, a halaszvendeghaz.hu-n.