Lakatold le, legyen biztonságban a bringád!

A jó idő beköszöntével egyre többen pattannak bringára. És sajnos a biciklitolvajok is aktiválják magukat. Azonban a lopás megelőzésének érdekében tudunk pár jótanácsot. Fontos, hogy sose hagyjuk kerékpárunkat lezáratlanul. Mindig olyan helyen érdemes hagynunk a biciklit, ahol sok ember közlekedik, főleg gyalogosok. Nem hátrány az sem, ha ipari vagy térfigyelő kamerák látókörében rakjuk le a gépet.

[wp_ad_camp_1]

Szaküzletben vegyünk zárat a kerékpárhoz, és hallgassuk meg a szakértő eladó tanácsait. Olcsóbb egy drága, megbízható zárral védekezni, minthogy olcsó, gagyi zár miatt ellopják a járgányt. Az U-lakat nagyon közkedvelt, mivel szinte elfűrészelhetetlen, eltörhetetlen, és a zár kényelmetlen helyen van a „beavatkozást” végző számára.

Lezárt bicikli
Lezárt bicikli

Ez az egyik legjobb rögzítőkészség tároláskor. A kábelzár vastagabb sodronyból készül, ám a profi tolvajok ezt is könnyen el tudják fűrészelni. A spirálzár spirálisan feltekert drótsodronyból készült, a műanyaggal bevont készség eltávolítása állítólag könnyed ujjgyakorlat a tolvajok számára.

Biciklinken soha ne hagyjunk könnyen leszerelhető eszközöket. A lámpa, a pumpa, kilométeróra is érték a tolvajok számára. Különösen tilos magára hagyni a bringát telepakolt csomagtartóval.