Az elektromos cigaretta és veszélyei

Az elmúlt évek egyik legnagyobb divatőrülete az elektromos cigaretta, amely akkumulátorral üzemeltethető eszköz. Amely a hagyományos cigaretta alternatívájaként látta meg a napvilágot.

[wp_ad_camp_1]

Sokan vélekednek úgy az elektromos cigarettáról, hogy kevésbé káros, mint a hagyományos társai, viszont ez valójában így van? Az elektromos cigarettában egy az oldott nikotin biztosítja a dohányos számára, hogy ne legyenek elvonási tünetei. Viszont, ennek a cigarettának nincsenek más toxikus hatásai, így ennek köszönhetően nem károsítják a tüdőt, a keringési rendszert, nem roncsolja a fogakat és a rossz lehelet is elkerülhető. Tulajdonképpen a dohány csak egy elpárologtatott vízgőzt szív be, amely minimális oldott anyagot tartalmazz. Így az elektromos cigarettából még füst sem távozik. Mikor megjelent, akkor úgy reklámozták, hogy a nikotin fogyasztás egyik legbiztonságosabb formája. Elsőre úgy tűnik, hogy biztonságosabb a hagyományos cigarettánál, viszont ennek is vannak hátul ütői. Az elektromos cigarettában megtalálható egy olyan vegyület, amely fagyálló és igen toxikus tud lenni az emberi szervezet számára.

E-cigi
E-cigi

Az előbb említett dielitén-glikol mellett még más veszélyes anyagokat tartalmazz az elektromos cigi, pl. nitrózaminokat, amelyek akár rákot is okozhatnak. Ezzel tulajdonképpen nem érintkezik a használó, viszont, ha eltörik vagy megsérül az eszköz, akkor kiszabadulhatnak belőle a veszélyes anyagok. Az elektromos cigik több ízben is kaphatóak, így akár azok is rákaphatnak, akik eddig nem dohányoztak. Továbbá egyes kutatók véleménye szerint, nagyban rásegíthet a különféle drogok rászokására is. Így ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően és az egészségügyi rossz kihatásoknak köszönhetően, többen is elítélik.