Az édesgyökér gyógyhatásai

Számos olyan növény, zöldség, gyümölcs létezik, amelyek nemcsak jó hatással vannak az emberi szervezetre, hanem sok területen felhasználhatók. Az édesgyökér fogyasztása napjainkban egyre inkább leterjedté válik. Már nagyon régóta ismerik és használják és most éli reneszánszát.

[wp_ad_camp_1]

Az édesgyökér többek között egy természetes gyógymódot jelent a görcsoldásra és a köhögéscsillapításra egyaránt. Sokan vannak, aki ugyan szeretik az édest azonban féltik fogaik épségét. Ilyen esetben kifejezetten ajánlott az édesgyökér kivonat vagy maga az édesgyökér használata a különféle ételekhez. Ötvenszer édesebb mint a répacukor, és nem utolsó sorban számos módon támogatja a szervezet egészségét. Kiváló immunerősítő és stresszoldó hatása os van. Enyhíti a gyulladásokat, óvja a májat és megvédi fogainkat a szuvasodástól. Erőteljes, jellegzetes íze a benne található glicirrizinnek tulajdonítható, ami szintén számos gyógyhatással rendelkezik. Gyulladáscsökkentő hatását már az ókorban ismerték és légúti megbetegedések esetén alkalmaztak, mint például torokfájás, szénanátha, megfázás, hörghurut stb.

Édesgyökér
Édesgyökér

Az asztmatikus panaszok és ízületi fájdalmak enyhítése esetén kiválóan alkalmazható. Az ekcéma és az afta kezelésében szintén csodákra képes. Erősíti a májat, segít a daganatos elváltozások kialakulásában. Rendszeres fogyasztásával enyhíthető a gyomorfekéllyel és bélgyulladásokkal összefüggésbe hozható panaszok is. Az immunrendszer legyengülése esetén kifejezetten ajánlott. Fokozza a szervezet ellenálló képességét és védekező mechanizmusainak hatékonyságát. Hatékony vízhajtó, megtisztítja a vért és a veséket, méregtelenítve ezzel a szervezetet. Láthatjuk tehát, hogy mennyi jótékony hatása van egyetlen növénynek. A fent említett panaszok esetén mindenképp alkalmazzuk, hiszen csak pozitív eredménye lesz.