Amit a műköröm zseléről feltétlen tudni kell

A műköröm építés már nagyon rég meghódított a világot, amely mind a mai napig nagyon közkedvelt. Amely nem csak esztétikai okok miatt előnyős, de nagyon sok esetben igazán praktikusnak is bizonyul.

[wp_ad_camp_1]

Ma már közel sem azokkal a termékekkel dolgoznak a műkörmösök, mint kb. 20 évvel ezelőtt. És a műkörmök helyett, sokkal inkább a zselés töltés, amely igazán közkedvelt. Talán ennek is köszönhető az, hogy a zselék fejlődése a leghatározottabb. A zselé a műkörömépítés során az UV lámpa segítségével szilárdul meg. A zselé egy kész anya, így nem lehet elrontani, úgy mint pl. a porcelánt. Továbbá elmondható még róla, hogy sokkal könnyebben formázható. Illetve, ami még jellemzi a zselét, hogy rugalmas, erős és strapabíró is egyben. Így bármilyen komoly fizikai terhelést is elvisel egy jól megépített műköröm. A porcelánnal szemben a zseléről még azt is elmondhatjuk, hogy a különféle vegyszerek nem oldják. Ám el kell még mondani, hogy nagyon sok fajta és sűrűségű zselé létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A zselék megfelelő felviteléhez ajánlott műszőrből készült ecsetet használni. Ugyanis ezekből sokkal könnyebben kitörölhető az adott anyag.

Műköröm zselé
Műköröm zselé

Ám mindezek ellenére fontosnak tartjuk elmondani, hogy a zselé nem egy csodaszer, így sajnos, mint sokmás ez is rendelkezik hátrányokkal. Ilyen lehet az is, hogy a körömről a megkötött zselét reszelés által lehet eltávolítani. A reszelés során pedig finom por keletkezik, melyet nem célszerű belélegezni. Ma már a kereskedelemben is kaphatóak ehhez kialakított maszkok, hogy ezt a kellemetlenséget elkerüljük. Továbbá el kell mondani, hogy a hajlítása nehezebb, mint a porcelánnak és egyes formák nehezebben kialakíthatóak. Illetve az UV lámpába helyezve a megkötési idő alatt égethet.