Akcióterületi terv a város fejlesztéséért

Városfejlesztésre folyamatosan szükség van, ez azonban nem valósulhat meg előzetes tervezés nélkül. A fejlesztésre váró terület az a lehatárolt terület, amelyet az akcióterületi terv alapján átalakítanak, felújítanak vagy kialakítanak.

[wp_ad_camp_1]

Akcióterületi terv az egyik legfontosabb része a városfejlesztésnek. Enélkül nem kezdődhet meg a munka. Az akcióterületi terv az akcióterületen a városi szövet tervszerű és egyben tudatos átalakítására vonatkozó akció terv, amit a szakirodalom úgy említ, mint komplex városfejlesztési akcióterv. A városok, valamint a települések fejlesztésére Magyarország Kormánya és az Európai Unió említésre méltó összegű vissza nem térítendő támogatásokat biztosít. Az akcióterv és a támogatások által létrejöhet a fenntartható városfejlesztés, ehhez azonban nagy tudással és tapasztalattal rendelkező szakértőkre van szükség. A Városfejlesztés Zrt. esetében mindkettő megvan, hisz korszerű tudással és két évtizedes tapasztalattal rendelkezik, így minden képessége megvan hozzá, hogy olyan akcióterületi tervet készítsen, mely a helyi gazdaság adottságait figyelembe véve, közvetlen városfejlesztési bevételeket is előidézhet.

Az akcióterületi terv használatát, valamint alkalmazásának módszertanát a Városfejlesztés Zrt. vezette be és terjesztette el országszerte. A városfejlesztés Zrt vezetői jó kapcsolatot ápolnak szakmai és egyetemi értelmiségiekkel, így ezeknek a kapcsolatok, valamint a rendszeres előadások és publikálások által arra törekednek, hogy az alap és mester szakos, valamint a posztgraduális egyetemi képzés hallgatói megismerhessék a Városfejlesztés Zrt. által adaptált eszköztárt, valamint módszertant. Az akcióterületi tervek is ezekre a módszertanokra épülnek.