Wc dugulás esetén mikor kell szakemberhez fordulni?

A dugulás egyik leggyakoribb színtere a wc. Ennek oka elsősorban, a beleesett vagy szándékosan beletett tárgyak, ételmaradékok, amik előidézik a dugulást.

[wp_ad_camp_1]

Wc dugulásáról többet olvashat az itt található linken. Igen kellemetlen, ha az otthonunk bármely részén dugulás lép elő, főleg, ha a wc-ben, pláne, ha csak egy van belőle a háztartásban. Amennyiben már azt észleljük, hogy a WC csésze tartalma nehezebben megy le, akkor már érdemes különféle praktikákat bevetni annak érdekében, hogy a kisebb fennakadásokat is elhárítsuk. A WC-csésze szinte mindent elnyel, így sok esetben észre sem vesszük, hogy bármi olyan dolgok került volna bele, amely akár dugulást is okozhat. Ilyenek például az apró piperecikkek és a higiéniai eszközök, mivel ezek nagyon könnyen beleeshetnek. Ám vannak olyan dolgok is, melyeket mi dobunk bele nagyobb mennyiségben és az duguláshoz vezet. Ilyen pl. a macskaalom, hajcsomó, nedves törlőkendő, tisztasági betét, WC papír, vatta stb. Ezeket a dolgokat sem érdemes nagy mennyiségben beledobni, mivel duguláshoz vezethet.

WC dugulás
WC dugulás

Amennyiben dugulást észlelünk, hogy bármilyen fennakadást akkor alkalmazhatjuk a jól bevált kézi pumpát, amely a legtöbb háztartásban megtalálható. Ha nem nagy mértékű dugulással állunk szemben, akkor meg tudjuk oldani így is a problémát. Viszont, ha ez nem hozta el a várt eredményt, akkor jöhet a csőgörény, melyet minden barkácsboltban beszerezhetünk. Viszont, ha ezek a praktikák és a különféle vegyszerek nem hozták el a várt eredményt, akkor már érdemes szakember segítségét kérni. Viszont mielőtt ezt megtennénk célszerű megpróbálni ezeket a technikákat, ugyanis a szakember által nyújtott szolgáltatás igen költséges lehet. Arról nem is beszélve, hogy akár napokat is várnunk kell rá.