Állampapírok kamatai és állampapír a jokamat.hu-n!

Az állampapír egy olyan értékpapír, amit az állam azzal a céllal bocsájtott ki, hogy reprezentálja a hitelviszonyt. Amikor valaki állampapírt vásárol, valójában az államnak ad hitelt. A néhai államcsődök ellenére, ez mégis egy elég biztonságos befektetés.

[wp_ad_camp_1]

Az állampapírok kamatai és állampapír bővebb információit a jokamat.hu weboldalra kattintva találhat meg. Amennyiben most először látogatja az oldalt, előbb olvassa el a Jognyilatkozatot, majd a Gyakran Ismételt Kérdéseket. Az állam fedezetet biztosít mind a tőkére, úgy a kamatra is, felső értékhatár nélkül, és ezt a letétet érvényesítheti a lejáratkor. Az állam mindennél jobban be szeretné vonni a populációt abba, hogy segítsenek az állam hitelezésében, így ezek a kamatok már szinte legyűrik a kereskedelmi bankok által tett ajánlatokat. A Magyar Államkincstárnál 2012-ben ingyenes volt például a pénzfelvétel, a az átutalás, a számlavezetés, vagy akár a számlanyitás is. Ha rövidebb periódusra szeretné a Magyar Államkincstárnál elhelyezni pénzét, akkor érdemes a kincstárjegyeket használni, ha pedig hosszabb időtartamra szeretné, akkor használhatja az államkötvényeket.

Állampapír
Állampapír

Ha esetleg a futamidő előtt szeretné visszakapni pénzét, ez is lehetséges. Amennyiben erről szeretne érdeklődni, vegye fel a kapcsolatot az értékpapír számlát vezető pénzintézettel. Az állampapírok kamatai nem mindig állandóak. Léteznek olyanok is, ahol a kamatot az inflációhoz kötötték. Külön kategóriába sorolják azokat a kincstárjegyeket, amelyek névérték alatt megvásárolhatóak, és a lejáratukkor nyereségadóval válthatóak be. Fontos az eszébe vésnie azt is, hogy halálozási rendelkezés nem adható ezekre az értékpapírszámlákra. Az állampapírok és azok kamatainak további részleteit a jokamat.hu weboldalon böngészve olvashatja.