A vízlágyító működése és egyéb infók itt!

A megfelelő vízlágyító kiválasztása bonyolultabb, mint gondolná, és rengeteg tévhit kering a világban, amelyek megzavarhatják az embereket. Nagyon sok kulcsfontosságú tényező van, amelyeket figyelembe kell vennie. Ebben az útmutatóban mindent megvitatunk, amire gondolnia kell; mitől káros a kemény víz? Miért van szüksége vízlágyítóra?

Vízlágyító működése elolvasható a bolt.agroviz.hu weboldalon, tehát nézzen be hozzánk és mindent megtudhat arról, hogy hogyan is működnek ezek a készülékek és akár meg is rendelhet egyet jó áron. Az ioncserélő, só alapú vízlágyító a vízkő problémáját oldja meg azáltal, hogy eltávolítja a káros ásványi anyagokat a vízből, mielőtt az elérné a csapokat. Egy vízlágyító csatlakozik az otthoni vízvezeték-rendszerhez, általában a bejövő hálózathoz közel, hogy az otthon minden része részesüljön a lágyított vízből. Az ioncserélő vízlágyító a kemény vízben található kalcium (Ca) és magnézium (Mg) ionokat (mészkő) vonja ki ártalmatlan nátrium (Na) ionokból. A vízben lévő kalcium- és magnéziumionok keménységet okoznak, ezért a vízlágyító kivonja őket, és nátriumionokkal helyettesíti azokat. A regenerálásnak nevezett eljárás során a gyantagyöngyöket sóoldatban mossák.

Ez lehetővé teszi számukra, hogy lágyabb vizet készítsenek. A lágyítási folyamat nagyon kis mennyiségű extra nátriumot ad a vízellátáshoz, ami a legtöbb esetben biztonságosan iható. Ha aggódik, a vízszűrő felszerelése csökkenti a nátrium mennyiségét a vízben, és javítja annak ízét. Minden ioncserélő vízlágyító ugyanazon a csereelven működik. Azonban nem minden vízlágyító egyforma. Az időzített, szabályozott vízlágyító meghatározott időközönként megy keresztül a regenerációs folyamaton – ez lehet napi vagy heti. Amennyiben többet tudna meg a vízlágyítókról vagy az árakról, nézzen be még ma weboldalunkra, a bolt.agroviz.hu-ra.