A szőnyegtisztítás előnyei

Az emberek többsége szereti a rendezett, egészséges környezetet. Nem kell feltétlenül rendmániásnak lenni és egész nap suvickolni, hogy otthonunk tiszta legyen. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szőnyegről sokan elfeledkeznek és legfeljebb néha-néha átporszívózzák. Ez azonban nem elegendő a teljes tisztasághoz.

Szőnyegtisztítás által még a megkopott, poros, szennyeződésekkel textília is régi fényében ragyoghat. Idővel nem csak szennyezett és foltokkal teli lesz, hanem kellemetlen szaga is lesz. A különféle otthoni praktikák sajnos sok esetben nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Ha megtisztítjuk otthonunk vagy nagytakarítást tartunk, akkor a szőnyeget sem érdemes kihagyni. Hosszú távon ugyanis beszennyeződik és annál nehezebb lesz tisztává varázsolni. Ha allergiás személy is van a családban akár különösen fontos sort keríteni az alapos rendfenntartásra. A professzionális tisztítás első lépése a hatékony portalanítás, melyet a szakemberek ipari porszívóval, valamint portalanító géppel végzik. Ezután következik az előkezelés, mely megalapozza, hogy a szőnyegtisztítás valóban igazán alapos legyen.

Szőnyegtisztítás
Szőnyegtisztítás

Ennek keretében a szakemberek mélyen felhordják a textilre a hatékony tisztítószereket. Ha indokolt, akkor a vizeletet és a foltokat is kezelik a mosást megelőzően. A kézi, illetve gépi előkezelést követően átmossák síkmosógépben a szőnyegeket. Ennek végén következik az öblítés és a szárítás, mely zárt rendszerben történik 50-65 Celsius fokon. Ezáltal 7-10 óra alatt teljes mértékben megszáradnak. A szakemberek alaposan ellenőriznek minden szőnyeget, mielőtt az visszakerülne a megrendelőhöz. Az igazán tiszta szőnyeg által otthonunk még higiénikusabb és kellemesebb illatú lehet. Az már csak hab a tortán, hogy élettartamuk is hosszabb lehet.