Így járjunk el cipő vásárlásakor

A megfelelő lábbeli megválasztása olykor nem is olyan egyszerű feladat, sokan erre sajnos csak a keserves tapasztalatok útján jönnek rá. Ezért aztán célszerű alapos tervezés mellett megejteni ezt a feladatot, mégpedig úgy, hogy bizonyos szempontokat minden alkalommal alaposan megvizsgálunk.

Elsőként azt kell eldöntenünk cipő vásárlásánál, hogy személyesen szeretnénk végig járni a boltokat, vagy inkább egy webáruházból rendelnénk. Mindkettőnek megvan a maga előnye és – kár is lenne tagadni – a hátránya is. Míg a hagyományos vásárlásnál ott a próbálás lehetősége, addig az online megoldás összehasonlíthatatlanul kevesebb időnkbe kerül. A mai, rohanó világban ez egy olyan pozitívum, amiről nagyon nehéz lemondani. Ám ha a cipővásárlás végül azzal zárul, hogy a lábbeli nem megfelelő, akkor a visszaküldés és az azzal járó hercehurca jelentősen beárnyékolhatja a képet. Az igazság az, hogy ennek a kockázatát teljesen nem lehet elkerülni, ugyanakkor módszeresen eljárva minimalizálhatjuk. Mégpedig aránylag egyszerűen.

Először is, ne a méretezések alapján válasszunk, legalábbis ne az legyen a legfontosabb kritérium. A gyártók ugyanis eltérő módon határozhatják meg a valós kialakítást, ezáltal könnyedén pórul járhatunk. Tartsuk szem előtt, miszerint az, hogy egy adott típusból pont kényelmes a meghatározott számozás, az még korántsem jelenti azt, hogy ez minden lábbeli esetében így lesz. Sokkal nagyobb segítséget jelent a belső talphossz. Ezt ugyanis centiméterben adják meg, így cipővásárlás esetében ez egy kiváló iránymutatást jelenthet. Amennyiben a webáruházas beszerzés mellett határozunk, azt is érdemes lehet megfontolni, hogy egy adott típushoz ragaszkodjunk. Tudniillik minimális a rizikója annak, hogy ami egyszer már kifogástalan volt a lábunkon, az másodszor valamiért ne passzolna.