A soványság kezelése

A soványság kortól függetlenül, bármikor megjelenhet. Okozója lehet egy betegség, de előfordulhat, hogy a folyamatos súlyvesztés, a rendszertelen és elfeledett evés miatt jelentkezik.

[wp_ad_camp_1]

Ha hízni szeretnénk, nem kell feltétlenül a zsíros és magas cukortartalmú ételekre gondolnunk. A szervezetünknek elsősorban vasra és vitaminokra van szüksége ahhoz, hogy a testsúlyunk stabilizálódjon. Ezek hiányát pótolhatjuk étrend-kiegészítőkkel vagy magas vitamintartalmú ételekkel. Figyeljünk oda, hogy naponta többször együnk. Még akkor is, ha nem vagyunk éhesek, csináljunk a mindennapjainkba egy rendszert. Soha ne hagyjuk ki a reggelit, tartsunk tízórai nassolást, ebédeljünk változatosan, bőven, és lehetőség szerint, mindennap főtt ételt. Uzsonna, vacsora, pótvacsora is legyen, ha lehet mindennap ugyanabban az időben, így a későbbiek során, erőltetnünk sem kell az evést, szervezetünk kérni fogja.

Soványság
Soványság

Ha idegesek vagyunk, akkor nem fogunk tudni jót enni. Törekedjünk arra, hogy az étkezésünk legyen nyugodt, és utána sem árt egy kevés pihenés. Kerüljük az olyan helyzeteket, amikor a mindennapi problémák miatt, csak futva bedobunk pár falatot, meg sem nézzük mit, csak épp eszünk valamit, hogy a megjelenő éhséget kezeljük. A hízás során, figyeljünk oda, a túlzott gyorsasággal felszedett kilókra, mivel ezek nem egészségesek, hisz ilyenkor inkább csak a háj gyarapodik. Ahhoz, hogy alakunk szép legyen, valamint egészségünk is megmaradjon, szükségünk van a mozgásra, még a hízókúra alatt is. Ettől a feleslegesen felszedett kalóriák izommá válnak, valamint a rendszeres testmozgással megnövelhetjük étvágyunkat is. Amennyiben még ez sem kezeli az étvágytalanságot, igyunk keserű teakeveréket, például citromfűlevél (30g), borsmentalevél (20g) és fehér ürömfű (10g) főzetet.