A sokféle anyagból készülő kerti hinták

Tavasszal mindannyian alig várjuk, hogy végre elérkezzen a jó idő és végre egy kicsit kiszabaduljunk a kertbe gyermekeinkkel, unokáinkkal. Néha igazán jólesik egy kis pihenés is a friss levegőn a gyerekekkel és mi szülők örömmel vesszük, ha gyermekeink közben igen jól szórakoznak.

[wp_ad_camp_1]

Kerti hintákat már számtalan alapanyagból értékesítenek a különböző áruházak illetve készítők is. Ma már az olcsó kiviteltől egészen a drágább megoldásokig igen széles választék tárul elénk, a különböző áruházakban. A hinták készülhetnek fémből, fából vagy akár műanyagból is. Természetesen a legolcsóbb megoldás a műanyag kerti hinta, de sajnos ezek élettartama meg sem közelíti a fa hintákét, ezért ezzel érdemes számolnunk, amikor a vásárlásra adjuk fejünket. A fa hinták tekintetében ma már egyre több fa alapanyagot használnak a készítők. Megjelentek a piacon a drágább rönkfa hinták illetve az egyszerűbb és olcsóbb borovi fenyőből készült hinták is. Ezeknél az akár többüléses hintáknál jellemzően maga a tartóállvány készül fából és a kis hinta, hinták fém láncokon lógnak.

Fa kerti hinta
Fa kerti hinta

A fémhinták ára képviseli a közép árkategóriát. A könnyen szerelhető fém hintákat tekintve, ha megfelelő festékréteggel vonjuk be, akkor igen tartós megoldást biztosítanak akár hosszú évekre is. Ha gyermekeinket igazán boldognak szeretnénk látni, akkor mindenképpen ajánlott a kerti hinta beszerzése. A kerti játékok esetében érdemes arra is gondolni, hogy gyermekünk ilyenkor folyamatosan a friss levegőn van és nem a számítógépet bújja egy sötét gyermekszobában!