A rendőrség által használt sebességmérőkről

Számos felhívást, plakátot, videót és egyéb eszközt hoztak már létre annak érdekében, hogy a gyorshajtók figyelmét felhívják a különböző veszélyhelyzetekre, tetteik lehetséges következményeire. Sajnos a helyzet nem javul, hiába a sok sebességkorlátozó tábla, az út menti plakátok.

Egy kattintás csupán és máris olvashatóvá válik az alkatreszek.hu oldalon, hogy milyen eszközöket vet be a rendőrség a gyorshajtók lefülelésére. Az utak mellé kihelyezett sebességkorlátozó táblák okkal kerültek oda, ahova! Talán nem jó az út minősége, esetleg beláthatatlan kanyarokkal tűzdelt az útszakasz, vagy még számos oka lehet annak, hogy az előírt sebesség alacsonyabb, mint ami a KRESZ-ben szerepel az lakott területekre, közutakra vagy az autópályára. Mégis sokan úgy száguldanak el a táblák mellett, mintha ott sem lennének, ezzel kockáztatva saját és a közlekedőtársaik test épségét.

Ahhoz, hogy a rendőrök minden helyen lefülelhessék a gyorshajtókat, gyakorlatilag kis túlzással, az egész világnak a rendőr szakmát kellene űznie. Éppen ezért, munkájuk megkönnyítésére és a hatékonyságuk növelésére több eszköz is a rendelkezésükre áll. Például talán a leginkább ismert a fejek fölött átívelő kapukon, a jelzőlámpák melletti kamerák. Azonban nem új a traffipax sem, mely különböző helyeken, például főutak melletti földutakon kerülnek kihelyezésre, vagy a rendőrautók anyósülésén bújnak meg, hogy bemérjék azokat, akik nem tartják be a táblákra kiírt korlátozást. Emellett létezik az úgynevezett traffibox, amely bár nincs mindig működésben, mégis lelassítanak az autó sofőrök, ha észreveszik az eszközt, így tehát a célját elérte, lassult a forgalom. A sebességkorlátozás nem azért van, hogy a sofőrök lassabban érjenek el a céljukig, hanem azért, hogy minden közlekedésben résztvevő biztonságosan jusson el A-ból B-be. Tartsák be önök is, hogy minél kevesebb baleset legyen az utakon! További érdekes témáért keressék fel az alkatreszek.hu weboldalt, ahol a blog bejegyzések között számos hasznos információra lelhetnek!