A porszívó meglepő, de hasznos felhasználásai

Nem számít, hogy szereti vagy utálja a porszívót – sokkal többet tehet vele, mint a por és a szennyeződések eltávolítása a padlóról és a szőnyegekből. Most megtudhat néhány kulisszatitkot a porszívókról, így egyre több helyzetben felhasználhatja őket.

[wp_ad_camp_1]

A porszívó feladata az, hogy az összes szőrt és szőrszálakat összegyűjtse, és felszívja a padlóról, viszont nem is gondolta volna, de felhasználhatja a háziállatok ágyneműjének porszívózására és a szőrszálak eltávolítására is a paplanokból és az ágytakarókból, mielőtt azokat a mosógépbe dobná. A mosógépben levő túl sok haj az egyik fő bűnös az eltömődések, szivárgások és vízszivattyúk meghibásodása miatt. Az Ohio Állami Egyetem tanulmánya azt mutatja, hogy a gyakori porszívózás a ház bolháinak (felnőtt és lárvák) 96 százalékát pusztítja el. A porszívó nagyszerű módja annak, hogy eltávolítsák a atkákat és az emberi bőr sejteket a matracokból.

Porszívó
Porszívó

A porszívó szintén nagyszerű módja a mennyezeti sarkokban meghúzódó pókok vagy szúnyogok elérésére és elfogására. Miután a rovarok eltűntek, rögzítsen egy tiszta, fehér ruhát a szerszámra gumi szalaggal a pókhálók és a por eltávolítására. A por, a morzsák és a szennyeződés eltávolításán túl a porszívó és a szódabikarbóna csodákat tehet a szagok eltávolítása és a szövetek csillogása érdekében. Egyszerűen szórja meg szódabikarbónával szabadon a kárpitot, a párnákat és a szőnyegeket. Vigyázzon, és enyhén nedves szivaccsal vagy törlőkendővel dolgozzon. Hagyja, hogy a szódabikarbóna legalább egy órán keresztül a felületeken maradjon, majd porszívózza fel innen. Meg fog lepődni, hogy mennyire világosabbnak tűnnek majd a szövetek, mert a szódabikarbóna enyhe koptató jellege segít meglazítani a felületet, és a porszívó pedig megoldja majd a problémát.