A parlagfű augusztusban támad, védekezzünk ellene!

Az augusztus a legveszélyesebb időszak azoknak, akik minden évben parlagfű allergiában szenvednek. A parlagfű ebben az időszakban virágzik valamint szeptember elejére is áttolódhat. A parlagfű fokozatos terjedésének a leggyakoribb oka, hogy egy teljesen igénytelen növény. A legfontosabb védekezés ellene, a növény irtása lenne, ám ez sajnos még a törvények megalkotásával sem érhető el minden esetben.

[wp_ad_camp_1]

Nagyon sokan nem foglalkoznak a földeken megtalálható parlagfüvek ellen, még a kilátásba helyezett vagy akár kiszabott bírságok ellenére sem. Pedig a parlagfű virágporszemei akár 100 kilométert is képesek megtenni a levegőbe jutva. Még a virágzás előtt érdemes ezeket kiirtani, hiszen így akadályozható csak meg a terjedésük.

Ha már nem segítenek rajtunk a tulajdonosok az irtással, akkor csak a védekezés marad hátra. Az parlagfű allergiának nagyon kellemetlenek a tünetei. Orrdugulás, orrfolyás és szemviszketés is előfordulhat a tünetek között. Érdemes még a pollenszezon előtt felkészülni a védekezésre. Általában egy allergia vizsgálat után a szakorvos állapítja meg, hogy melyik kezelést alkalmazza.

Parlagfű allergia
Parlagfű allergia

Fontos, hogy minden esetben keressünk fel szakorvost, hiszen ha nem parlagfű allergiánk van, és erre szedünk be bármilyen készítményt, akkor akár rosszat is tehetünk, és újabb allergiás megbetegedések áldozatai lehetünk. Azok, akik szinte egész életükben szenvednek a parlagfű allergiától, 2-3 évente menjenek el egy felülvizsgálatra is. Erre azért van szükség, mert lehet, hogy az eddigi terápián változtatni is kell. Az immunterápiát akár már júniusban is érdemes elkezdeni, hogy az augusztus semmiképpen ne érjen bennünket váratlanul.