Szekcionált garázskapuk előnyei

A szekcionált garázskapu egy igen helytakarékos megoldást kínál tulajdonosának. A kapuk függőleges nyílása teszi mindez lehetővé, így maximális helyet biztosítanak a gépjárműből való ki és bepakolásra. A gyártók ma már többféle beépítési lehetőséget is kínálnak, és egyáltalán nem számít, hogy a garázsnyílásnak milyen az alakja. A gyártók ma már igen törekednek arra, hogy a behajtáskor elegendő hely legyen a manőverekhez, hiszen biztosan sokan emlékeznek még a régi szép időkre, amikor úgy kellett kimilliméterezni a be és kiállásokat.

[wp_ad_camp_1]

Az elasztikus kapuk igen időtállóak és kívül tartják az esőt és a szelet is kiváló szigetelésüknek köszönhetően.  Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor szakad az eső, vagy nagyon hideg van, esetleg félünk a sötétben! Ilyen helyzetekben az automatizált kapu igen nagy biztonságot jelenthet számunkra. A szekcionált garázskapu nyitásához ma már többfajta megoldás is létezik. Mikro kézi adó, kódkapcsoló, ujjlenyomat olvasó és sorolhatnánk még hosszan tovább.

Szekcionált garázskapu
Szekcionált garázskapu

A garázskapuk tekintetében igen fontos, hogy a lamellák azonos elosztásúak legyenek és egymással pontosan együtt fussanak. Nagyon fontos a külcsín is, ezért már több fajta kivitelben és bordázattal is kínálják a különböző szekcionált garázskapu megoldásokat. Általában 4 cm magas toklábbal látják el a kapukat, hogy megvédjék a korróziótól és időtállóvá tegyék azt. A szigetelés nagyon fontos, hiszen ha azt szeretnénk, hogy hőszigetelt házunk továbbra is az maradjon, akkor célszerű a garázskaput is ilyen kivitelben megrendelni.