A legszebb városok Svájcban

A Svájcot körülvevő gyönyörű tavak, hegyek és folyók sokasága miatt nem meglepő, hogy oly sok város fekszik ilyen látványos tájak között. Kastélyok és templomok emelkednek az épületek vörös háztetői felett, míg az ősi macskaköves utcák még csodálatosabb látnivalókhoz vezetnek.

[wp_ad_camp_1]

Tökéletesen keveredik itt a régi és az új, múzeumok és galériák, bárok és éttermek, és ezek teszik a legjobb svájci városokat élvezetes célpontokká. A németül Bielként ismert hely közvetlenül a nyelvi határon fekszik – tehát lakosainak fele ismeri a francia Bienne nevet is, tehát a város maga is kétnyelvű. Noha a legtöbb ember egyszerűen áthalad rajta, a kellemes elhelyezkedése a Jura-hegység lábánál, kilátással a Biel-tóra, csodálatos helyszínt jelent, pláne ha valaki szeret szép képeket készíteni. Az Alpokról látható kilátások mellett csendes és festői óvárost is kínál a turisták számára, akik pihenésre vágynak. Itt tartózkodása közben kipróbálhatja a helyi borokat, és úszhat a tóban is. A Biel-Bienne remek kiindulópont a hegyek és Drei-Seen-Land felfedezéséhez. A Rhone partján fekvő Sion egy kicsi város, amely gyönyörűen fekszik a Rhone-völgyben. Noha ennek van modern oldala is, kétségkívül a legfontosabb az óváros, amelynek két csodás dombtetője van, ahonnan kilátás nyílik az egész városra.

Svájc
Svájc

Ezek tetején egy romos vár és egy 13. századi templom található; minden bizonnyal lenyűgöző látványt nyújtanak az Alpok mögül nézve. A várost körülvevő szőlőültetvények mellett a bor fontos szerepet játszik Sion társadalmi életében, tehát rengeteg nagyszerű étterem és kávézó található, ahol megkóstolhatja a helyi borokat. Itt van néhány túraútvonal is a völgy környékén. Fribourg minden bizonnyal drámai látvány, és számos nagyszerű kilátás nyílik magáról a városról. A Szamara folyó fölé emelkedve pár festői híd csatlakozik a város nyugati, francia nyelvű részétől a keleti részhez, amely német nyelvű.