Hosszbordás szíj készlet az autóban

A hosszbordás szíj készlet megkönnyíti az autóban a használt szíjak cseréjét. A hosszbordás szíj készlet általában hosszbordás szíjat, feszítőgörgőt és szíjvezető görgőket tartalmaz. Gyakorlatilag kijelenthető, hogy a hosszbordás szíjkészlet szép lassan kiszorítja a hagyományos ékszíjakat.

[wp_ad_camp_1]

Hosszbordás szíj készlet egyre elterjedtebb, aminek legfőbb oka, hogy a modern motorokban egyre több és nagyobb teljesítményű segédberendezéseket kell hajtaniuk a hosszbordás szíjaknak. A nyomatékot a főtengelyről a generátorokra, klíma kompresszorokra, a kormány szervószivattyúkra és a vízszivattyúkra kell átvinniük. Ez azt jelenti, hogy a hosszbordás szíj készlet nagy erőhatásnak van kitéve, ezáltal folyamatosan kopnak, nyúlnak. Ahhoz, hogy a hosszbordás szíj készlet kellőképp el tudja látni a dolgát, mindig kellő erővel megfeszített állapotban kell lennie. Ellenkező esetben megcsúszik, és nem képes átadni a szükséges energiát a meghajtott tengelyeknek. A hosszbordás szíj készlet legnagyobb előnye, hogy minden segédeszközt tartalmaz.

A hosszbordás szíj készlet egyik legfontosabb eleme a feszítő görgő. Tudni kell, hogy nem csak a szíj kopik el idővel, hanem a feszítőgörgő is. Bizonyos mértékű kopás vagy elállítódás még korrigálható megfelelő lézeres bemérést követően, de ha ez sem segít, tehát az alkatrész nem csúszik és feszül kellő mértékben, akkor csak a csere jelenthet megoldást. Ha a szíjat ki kell cserélni, akkor az azt jelenti, hogy a feszítőgörgőt is ki kell cserélni. A szíjtárcsa vezetőgörgő biztosítja, hogy ne legyen szíjcsapkodás és a szíj vezetése optimális legyen. Ha bővebben információkra van szüksége vagy hosszbordás szíjkészletet szeretne rendelni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu weboldalra!