A legjobb programok Michiganben

A Nagy-tavak közül négyet érintve Michigan államot lenyűgöző táj borítja minden irányba, amerre csak néz. Gyönyörű tengerpartját fehér homokos partok, óriási dűnék és színes homokkő sziklák szegélyezik, ahol évtizedek után is történelmi világítótornyok állnak.

A melegebb hónapokban felfedezheti a városokat Detroittól South Havenig, és útközben felfedezheti a lenyűgöző történelmet. Henry Fordtól Motownig Michiganben nincs hiány történelmi és kulturális látnivalókban. Amikor a hőmérséklet csökken, tapasztalja meg a buja őszi lombozatot és a havas tájat, miközben Michigan kisvárosai egyre elbűvölőbbé válnak. Az Elijah Myers által tervezett és 1879-ben épült feltűnő Michigan State Capitol továbbra is a kormányzás helye marad, és ezért érdemes meglátogatni. 1992-ben, egy alapos felújítás után, a Michigan State Capitol nemzeti történelmi nevezetességgé vált. Az épületnek van egy jellegzetessége, amely megkülönbözteti a többi fővárosi épülettől: ez a kiváló öntöttvas kupola, amelyet a tágas terek értékelnek a legjobban.

A festői Michigan-tóra néző Holland State Park Beach a megfelelő hely nyáron. Élvezze a végtelennek tűnő tópartot, ahol bőséges hely lesz a napsütésben és a tóban hűsölni. Dobja körbe a focilabdát, és játsszon a homokon, vagy használja a csónakrámpát, hogy kijusson a tóra. A horgászat az állami parkban is megengedett. Ha több szárazföldi kalandra vágyik, élvezze a tó partját körülvevő ösvényeket. Ha nem tudja rászánni magát, hogy elmenjen a nap végén, menjen a park két kempingjének egyikébe. A petoskeyi történelmi gázlámpás negyed több mint egy évszázada a helyiek kiemelkedő találkozóhelye. Ma tele van független butikokkal, képzőművészeti galériákkal és rengeteg előkelő étteremmel. Érkezéskor vegyen magának egy kávét, mivel ez egy csodálatos terület, ahol gyalogosan sétálhat és felfedezheti a szeszélyét.