Kávéfőző beszerzése jó áron!

Ha kávéfőzőről van szó először is meg kell találnia az őrölt kávé megfelelő durvaságát. Hagyományosan egy kicsit durvább, mint a felöntős kávéhoz használt. Továbbá, ha a szűrőgép lehetővé teszi a víz hőmérsékletének beállítását, állítsa azt 90–94 °C-ra.

Kávéfőző kínálat vár mindenkit az ekiraly.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk még ma és megtalálhatja a legjobb kávégépeket méghozzá kedvező áron. Ha megtalálta a megfelelő durvaságú kávét, és beállította a megfelelő hőmérsékletű vizet, ezek a gépek rendkívül egyszerűen használhatók. Csak tegye a kávét a gépbe – az magától felönti a vizet a zaccra, és cseppenként, meglehetősen rövid idő alatt elkészíti az italt. Egyébként, bár ez korántsem kőbe vésett, a legfinomabb kávé, amit filteres gépben készíthetünk, általában könnyű vagy közepes pörkölésből készül. Kotyogós kávéfőző: Annak ellenére, hogy ez a kávéfőző nincs felszerelve nyomószivattyúval, az italkészítés során nyomást alkalmazó kávékészítési eljárások közé tartozik. Az edényben rekedt gőz nyomást hoz létre, amely a vizet a kávézaccon keresztül kényszeríti. Ezután az így kivont kávét a felső kamrában található lyukakon keresztül öntik át.

A kotyogós edényben főzött kávé erős és testes. Bár az edény által létrehozott nyomás nem elég magas az igazi eszpresszó elkészítéséhez (legalább 9 bar kell legyen), az ezzel a módszerrel főzött kávé kerül a legközelebb hozzá. Egyébként, ha a kávét kotyogós kannában főzi meg intenzív ízű vagy finomra őrölt kávébabból, javasoljuk, hogy az italt vízzel hígítsa fel. Érdemes hangsúlyozni, hogy ennek a kávékészítési módszernek az alapelvei lehetővé teszik, hogy az elkészített kávéhoz meleg vizet adjon. Ezzel nem csak a túlextrahált kávét temperálja, hanem édesebbé is teszi az italt (ez minden főzési módra vonatkozik). További részletekért nézzen be az ekiraly.hu weboldalra és itt mindent megtalál.