A legjobb kulturális programok Cheyenne-ben

A cowboy-kultúrájáról és az ó nyugati megjelenéséről is híres Cheyenne Wyoming fővárosa és legnagyobb városa. Az állam délkeleti részén található, csak egy kőhajításnyira Coloradótól, és rengeteg nagyszerű látnivalót kínál a amelyek a rodeókhoz és a vasutakhoz vagy a vadnyugathoz kötődnek.

Közvetlenül a város központjában található a Historic Governors ‘Mansion egy nagyon érdekes hely a látogatáshoz, amely kiváló építészetet mutat be. Egykor Wyoming állam kormányzóinak és családjaiknak adott otthont, ma egy történelmi házmúzeum részeként őrzik. Az 1904-ben épült épületben feltűnő gyarmati újjászületés stílusú építészet látható, nagy portékával és masszív korinthoszi oszlopokkal homlokzata előtt. Elegáns belső tere ugyanolyan lebilincselő, mint mesés bútorai és különböző évtizedekből származó korabeli díszei, amelyek megtekinthetők a pompás szobákban és lakosztályokban. A kormányzói barlang és a csinos ingatlan pazar könyvtárának megtekintése mellett felfedezheti a hidegháború idején épült alagsori menedéket. A hatalmas történelmi kastély Wyoming kormányzóinak adott otthont egészen 1976 -ig, amikor a jelenlegi hivatalos rezidencia váltotta fel.

A központtól délre, mindössze tizenöt perces autóútra fekvő Terry Bison Ranch hatalmas területen terül el, és rengeteg csodálatos állatot, tevékenységet és látnivalót kínál a vendégeknek. Amellett, hogy több mint 2500 bölénnyel büszkélkedhet, szórakoztató vonatutat tehet a prérin keresztül lovaglással és akár horgászással is szórakoztathatja magát. A Wyoming – Colorado határon fekvő, és ma is működő tanya végtelen gyepeket és dombokat foglal magában, ahol hatalmas állománya szabadon kószálhat. A bölényen és a szarvasmarhákon kívül a vendégek struccokat, tevéket és lámákat is láthatnak más egzotikus állatok mellett.