A labrador kutya bemutatása

A labrador retriever az egyik legokosabb és legkedveltebb kutyafajta. Sokoldalúságát jól mutatja, hogy rendkívül sok mindenre alkalmas. Megállja a helyét vakvezető kutyaként, vízimentő kutyaként, és kábítószer kereső kutyaként is.

[wp_ad_camp_1]

A labrador retriever kutya azonban leginkább a vadászatokon érzi jól magát, könnyen a megsebzett vad nyomára bukkan szinte bárhol. Házőrzőnek viszont nem alkalmas, ugyanis mindenkit körülrajong, még az idegeneket is. Gyerekek mellé kifejezetten ajánlható, hisz nagyon kedves velük. A labrador kutyákkal jókat lehet játszani, a gyerekekre mindig, mint játszópajtásokra tekint és nem alakulhat ki olyan helyzet, hogy rájuk támadjon. Fegyelmezett, rendkívül tanulékony, szereti a kutyás foglalkozásokat, az egyik legkönnyebben tanítható fajta.

Labrador kutya
Labrador kutya

Erős testalkatú eb, súlya akár a 40 kilogrammot is elérheti. A többi nagyobb testű kutyához képest viszonylag hosszú ideig él, általában 13-14 éves kort ér meg, de nem ritkák az ennél idősebb labradorok. Nagyon vigyázni kell az etetésnél, mert hízásra hajlamos fajta. Szőre rövid, három színben fordul elő, fekete, barna és zsemle színben. A labradorról köztudott, hogy imád fürdeni, ebben az úgynevezett vidra farok és a lábujjak közötti úszóhártya segíti. Nagyon szeret kirándulni, igényli a mozgást, ezért lakásban nem kifejezetten ajánlatos tartani.  Érzékeny fajta, a durva és igazságtalan bánásmódot nehezen tűri, könnyen depresszióssá és félénk természetűvé válik.