A kiváló hőszivattyú otthona fűtésére, hűtésére

A hőszivattyús ciklus megvalósításához a következő elemekre van szükség: magas hőmérsékletű hőcserélő, alacsony hőmérsékletű hőcserélő és olyan hőátadó közeg, amely a hőt az alacsony hőmérsékletű forrásból a magas hőmérsékletű mosogatóba szállítja.

[wp_ad_camp_1]

Hőszivattyú otthona fűtésére, hűtésére is alkalmas, ezért nézzen be hozzánk a fisherklima.hu weboldalra, hogy rendelhessen kedvezményes árú hőszivattyúkat. Jelenleg a leggyakoribb kialakítás négy fő alkatrészt tartalmaz: párologtató, kondenzátor, kompresszor és tágulási szelep. A hőátadó közeget hűtőközegnek nevezzük. Az elpárologtató egy alacsony hőmérsékletű hőcserélő, ahová a hűtőközeg alacsony hőmérsékletű folyadékként lép be, alacsony nyomáson történő elpárologtatással elnyeli a hőforrásból származó hőt, és alacsony hőmérsékletű gőzként távozik. A kompresszorban az alacsony hőmérsékletű hűtőközeg alacsony nyomását a párologtatóból olyan nyomásra emelik, amely elég magas ahhoz, hogy megfeleljen a kondenzátor kívánt kondenzációs hőmérsékletének.

A kondenzátor egy magas hőmérsékletű hőcserélő, ahová a hűtőközeg magas hőmérsékletű gőzként lép be, nagy nyomáson történő kondenzációval elutasítja a hűtőborda hőjét, és magas hőmérsékletű folyadékként távozik. A kondenzátorból a párologtatóba visszatérve a magas hőmérsékletű, nagynyomású folyékony hűtőközeget át kell váltani az alacsony hőmérsékletű, alacsony nyomású folyadékra, amely bejut a párologtatóba. Ezt általában egy tágulási szelep néven ismert fojtószerkezettel érik el. Amikor a forró folyadék áthalad ezen a szelepen, nemcsak a nyomása csökken, hanem a hőmérséklete is csökken. Amint a nyomás csökken, a hűtőközeg elpárolog a szelepben, és a párolgási hő magából a hűtőközegből származik, amelynek hőmérséklete csökken, és ennek eredményeként alacsony hőmérsékletű, alacsony nyomású folyadék és gőz keverék keletkezik. További részletekért és rendelésért keresse fel a fisherklima.hu weboldalt.