A zöld kardamom hatása a szervezetre

A zöld kardamom hatásairól nem csak a laikusok, hanem a szakemberek is ódákat zengenek. Nem csoda, hiszen ennek a különleges fűszernek számos nagyszerű hatása van. Érdekesség, hogy ez a világon a harmadik legdrágább fűszer. Ma már akár kapszula formájában is meg lehet vásárolni!

[wp_ad_camp_1]

Kardamom hatása az egész testen megfigyelhető. Nem csak fizikailag, hanem lelkileg is kihatással van a fűszer a testre. Indiában nagyon kedvelt fűszer, sőt ott úgy tartják, hogy a kardamom örömöt és „világosságot” ad a szervezetnek. Ezenkívül az elmére és a szívre is serkentőleg hat. A kardamom a világ egyik legősibb fűszere, mely javítja a szív saját vérellátását. Ezt a különleges fűszert sokan a fűszerek királynőjének tartják és úgy is emlegetik. Amellett, hogy a szív egészségéhez hozzájárul, a kardamom a fogyókúrát is támogatja, így aki szeretne megszabadulni pár kilótól, annak nagyon hasznos a kardamom fogyasztása. Sokan úgy tapasztalják, hogy a kardamom a hasi zsírpárna ellen igazán hatásos. Ha szénhidrát vagy zsírdús étrendje van, akkor különösen hasznos a zöld kardamom fogyasztása. Ha nem szeretné fűszerként használni, akkor praktikusabb kapszulaként bevinni.

Kardamom
Kardamom

A kardamom további jótékony hatása, hogy nyugtatja az idegrendszert és elősegíti a pozitív életszemléletet. A fűszer fogyasztása segít a pozítiv tulajdonságok előhozásában és az érzelmek megélésében. Sokkal kiegyensúlyozottabbá válik az ember a kardamom fogyasztásától. A kardamom továbbá élesíti az érzékeket, javítja a memóriát, valamint fokozza az intelligenciát. A kardamom kapszulát, melyet a tenmag.hu webáruházból tud megvásárolni, akár vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják, mivel a kapszula nem tartalmaz semmilyen állati eredetű összetevőt. Bővebb információkat a tenmag.hu webáruházban talál!