A félelem akadályozza meg a fogyást!

Talán hihetetlennek tűnik, de van pár olyan gondolat, mellyel meg kell küzdeni, ha azt szeretnénk, hogy fogyásunk, az edzések sikeresek legyenek. Ha hiszed, ha nem, minden a fejben dől el, így ismerd meg most azokat a félelmeket, melyek akadályoznak, és szabadulj meg tőlük.

[wp_ad_camp_1]

A kudarctól való félelem sokakat kísért. Rengetegen nekivágnak a fogyókúráknak, elkezdenek rendszeresen sportolni, diétázni, de az eredmény nem az elvárt mértékben mutatkozik meg. Pontosan ezért a kudarc élményével kötik össze a fogyókúrázást, vagy akár az életmódváltást. Egyszerűen tudatosan kell dönteni, ha változtatni szeretnék. El kell határozni magunkat, kitartónak kell lenni!

Sokan félnek magától a beismeréstől is. Az ilyen ember egyszerűen nem ismeri be, hogy baj van az egészségével. Ez a férfiakra jellemző leginkább, akik különben is veszélyeztetettebbek egészségügyileg. Sajnos gyakran azzal áltatják magukat, ha a környezetükben van egy náluk is betegebb ember, hogy Ők annyira nem is betegek. Pedig könnyen előfordulhat, hogy nagyobb baj lappang a szervezetükben, mint sejtenék.

 

Sikeres fogyás
Sikeres fogyás

Érdekes, de nem csak a kudarctól lehet félni, hanem ugyan úgy a sikertől is. Az ilyen embereknél a sikertől való félelem az akadálya annak, hogy végre egészségesen éljenek. Abban a tudatban élnek, hogy az egészséges élet a siker kulcsa, de ennek nem tudnak megfelelni. Vannak akik attól félnek, hogy ha lefogynak, akkor társaikat, barátaikat el fogják veszíteni, így inkább nem tesznek semmit. Ez a legnagyobb hiba, nem másnak kell megfelelni, hanem saját magunknak!

A felelősségtől való félelem nagyon gonosz. Úgy gondolhatjuk, hogy mi gyengék vagyunk az életmód váltáshoz, majd elkezdünk félni attól, hogy az az étel, amelyet megeszünk, káros az egészségünkre. Épp ezért nem eszünk semmit. Enni márpedig fontos! Az egészséges étrendet egy szakértő szívesen összefogja állítani.