A Clipper vihargyújtó jól jön extrém helyzetekben

Általában egészen addig nem szánunk kellő figyelmet öngyújtónk megbízhatóságára, amíg egyszer egy szorult helyzetben cserben nem hagy minket. Ez persze elkerülhető, ha a megfelelő modell mellett tesszük le a voksunkat, ám ehhez nem árt némi alapos utánajárás sem, ugyanis a kínálat ma már óriási. Egy dolog azonban biztos. Ha szeretnénk elkerülni a bosszankodást, akkor felejtsük el az eldobható, filléres darabokat.

Kiváló alternatívát jelent például a Clipper, ami hatalmas modellválasztéka mellett időtállóságáról is híres. Az elmúlt 50 év során a spanyol gyártó tökélyre fejlesztette az architektúrát, így a ma kapható példányok már hihetetlenül strapabírók. Egy Clipper esetében ugyanis pillanatok alatt elvégezhető nem csak a tűzkő, hanem az egész gyújtásért felelős modul cseréje is – amit egyébként minimum háromezer használatra terveztek -. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy ilyen eszköz évekig kiszolgál minket, feltéve persze, hogy nem hagyjuk el véletlenül valahol. A hagyományos kialakítás ugyanakkor nem minden esetben használható.

Rendszeres kinti munkavégzés esetén a Clipper vihargyújtója jelentheti a tökéletes megoldást. Választásunk nyugodtan eshet a Classic Jet széria bármelyik darabjára, ezek ugyanis szélálló szúrólánggal rendelkeznek, melyek hossza fokozatmentesen állítható. Természetesen ezek a Clipper gyújtók is újratölthetők, a működési elv azonban itt piezoelektromos, így a tűzkő avulása okozta karbantartásokkal sem kell foglalkoznunk. Bár egy vihargyújtó némiképp gyorsabban elfogyasztja a rendelkezésre álló gázmennyiséget, az, hogy extrém körülmények közt is megbízhatóan működik, bőven megéri az ezzel járó minimális kényelmetlenséget. A Clipper kínálatában tehát akkor is megtaláljuk a legideálisabb darabot, ha speciális elvárásaink vannak.