Készülj fel a bikiniszezonra laktató diétás ételekkel!

Rengetegen a nyári hónapok beköszöntével döbbennek rá, hogy mindjárt kezdődik a bikiniszezon, azonban a makacs zsírpárnákat nem sikerült leadni, így egy gyors megoldásra lenne szükség. Sajnos nincs olyan kapszula vagy krém, ami leolvasztaná a zsírt.

Laktató diétás ételek segíthetnek a zsírpárnák eltüntetésében és az álomalak elérésében. Ugyanakkor súlytól és feleslegtől függően nem egy-két hét alatt. Például harminc kiló felesleget lehetetlen hetek alatt leadni. Ha mégis nagy mértékben meglódul a mérleg nyelve, akkor nagy valószínűséggel víz- és izomveszteségről van szó. Heti körülbelül fél-egy kilogramm fogyás optimális. Ha hetente több kilót veszítesz, akkor nem csak zsírt veszítesz. El kell fogadni, hogy gyors fogyás nem létezik. Kitartóan, következetesen kell tartani az étrendet. Ez viszont csak abban az esetben megvalósítható, ha az étrend nem túl drasztikus és hosszú távon tartható. Az ezerkétszáz kalóriás étrendek nagy valószínűséggel nem lesznek megfelelőek számodra. Főleg akkor nem, ha az egész napod rohanásból, jövés-menésből áll és még sportolsz is. A fogyás kulcsa a kalóriadeficit, vagyis több kalóriát kell felhasználnod, mint amennyit beviszel szervezetedbe.

Mindezt úgy, hogy nem egész nap az ételre gondolsz vagy arra, hogy mi mindent falnál be. Természetesen nem árt tisztában lenni azzal, hogy melyek az alacsony kalória tartalommal rendelkező, ugyanakkor laktató élelmiszerek, melyek segítik elérni a céljaid. Ilyenek például az olyan zöldségek, mint a paradicsom, retek, savanyúkáposzta, uborka, sütőtök brokkoli, cukkini, gomba, karfiol és spárga. Emellett a bogyós gyümölcsök fogyasztása is előnyös súlyvesztés szempontjából. A zabkása, alma, ananász, rizs, bab és teljes kiőrlésű gabonatermékek kevésbé laktatók, azonban olyan sok hasznos tápanyagot tartalmaznak, hogy mégis megéri őket fogyasztani.